Túrókrémes almahab

2014-08-18
Túrókrémes almahab
  • Várható: 4-6 szelet Túrókrémes almahab
  • Felszolgálás: 4-6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 5:20 óra

Hozzávalók:

  • 225 g friss alma
  • 225 g cukor
  • 450 g túrókrém
  • 4 dl tejszín
  • 80 g méz
  • 80 g hámozott mandula
  • 1 körszelet kész piskótalap

Elkészítés:

Lépés: 1

A díszítésre szánt almát félretesszük, a többit megmossuk, kimagozzuk és annyi vízzel, hogy épp ellepje, felforraljuk és kihűtjük.

Lépés: 2

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mézet és a porcukrot, valamint a pörkölt és finomra darált mandulát és a kihűlt almát megszűrve a főzőlevétől.

Lépés: 3

A tejszínből kemény habot verünk, és lazán összekeverjük a túróval.

Lépés: 4

Egy mély bombaformát kibélelünk a vékony piskótalappal, majd betöltjük a gyümölcsöt és a túróhabot. 4-5 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lépés: 5

Tálaláskor kemény tejszínhabbal és a visszatartott almával díszítjük, majd négy, illetve hat szeletre vágva adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    540 kcal
  • Fehérje

    22 g
  • Zsír

    17 g
  • Szénhidrát

    82 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Jono Yogo
6 dolog, amit nem tudtál a Jono Yogo frozen yogurt-ról

A frozen yogurt valójában egy joghurt alapú fagylalt, ami az ízvariációk végtelen skáláját teszi lehetővé. A legnépszerűbb a natúr vagy a gyümölcsös változat, de a klasszikus ízek mellett – vanília,...

Close