Túrókrémes almahab
2014-08-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: 4-6 szelet Túrókrémes almahab
- Felszolgálás: 4-6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 5:20 óra
Hozzávalók:
- 225 g friss alma
- 225 g cukor
- 450 g túrókrém
- 4 dl tejszín
- 80 g méz
- 80 g hámozott mandula
- 1 körszelet kész piskótalap
Elkészítés:
Lépés: 1
A díszítésre szánt almát félretesszük, a többit megmossuk, kimagozzuk és annyi vízzel, hogy épp ellepje, felforraljuk és kihűtjük.
Lépés: 2
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mézet és a porcukrot, valamint a pörkölt és finomra darált mandulát és a kihűlt almát megszűrve a főzőlevétől.
Lépés: 3
A tejszínből kemény habot verünk, és lazán összekeverjük a túróval.
Lépés: 4
Egy mély bombaformát kibélelünk a vékony piskótalappal, majd betöltjük a gyümölcsöt és a túróhabot. 4-5 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Lépés: 5
Tálaláskor kemény tejszínhabbal és a visszatartott almával díszítjük, majd négy, illetve hat szeletre vágva adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
540 kcal -
Fehérje
22 g -
Zsír
17 g -
Szénhidrát
82 g