Tonhalas bruschetta
2012-11-12- Konyha: Olasz
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Tonhalas bruschetta 2 főre
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 25perc
A bruschetta egy nagyon könnyű kis előétel, amely arra való, hogy a gyomrunkat előkészítsük a főétkezésre. Az olaszok azt mondják, hogy éhes gyomorra nem lehet sokat enni, ezért a vendégeiket gyakran kínálják bruschettával, hogy jókat tudjanak lakmározni.
A tonhalas bruschetta ráadásul egy nagyon exkluzív előétel, hiszen a tonhal az egyik legnemesebb halfajta.
Hozzávalók:
- toast kenyér
- 20 dkg minőségi tonhal steak konzerv
- 5 evőkanál minőségi (házi) majonéz
- 2 db savanyú uborka apró kockára vágva
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 fél citrom leve
- 1 kiskanál tárkony
- 1 kaliforniai paprika, felkarikázva
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a tonhalat tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a majonézt, a savanyú uborkát, a fűszereket, facsarjuk rájuk a fél citrom levét. Egy villa segítségével jól dolgozzuk el a hozzávalókat.
Lépés: 2
Pirítsuk meg a toast kenyerek egyik oldalát.
Lépés: 3
A megpirított oldalra halmozzunk rá a tonhalas krémből, tegyünk rá egy karika paprikát, és szépen szórjuk meg a reszelt sajttal.
Lépés: 4
Az előételünket helyezzük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére. Az előételek mellé könnyű, száraz bor illik, ezért a tonhalas bruschetta mellé egy szénsavas rosét ajánlanék.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet