Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával

2013-12-17
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
  • Várható: Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:25 óra

Borajánló: száraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 3 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz világos sör

Hozzávalók (töltött burgonyához):

  • csipet étkezési só
  • 10 db burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 db póréhagyma
  • csípet szerecsendió
  • 15 dkg gorgonzola (olasz) kéksajt

Elkészítés:

Lépés: 1

A lapockát kiklopfoljuk, és éles késsel felszúrjuk.

Lépés: 2

A zsemlét négyfelé vágjuk, és tejbe áztatjuk. Áztatás után kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a borsot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, és jól összedolgozzuk. A felszúrt lapockát megtöltjük a töltelékkel, majd hústűvel lezárjuk a nyílást.

Lépés: 3

160 °C-os sütőben, sörrel locsolgatva, néhányszor megforgatva, 60 perc alatt megsütjük.

Lépés: 4

Az egyforma méretű, tojás nagyságú burgonyákat jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főni. Mikor majdnem puha, hideg vízzel leöblítjük, majd kivájjuk a belsejüket. A vajat felforrósítjuk, a karikára vágott póréhagymát lassú tűzön megfonnyasztjuk, szerecsendióval ízesítjük. A megfonnyasztott póréhagymát a kivájt burgonyába töltjük, megszórjuk reszelt kéksajttal, és 10 perc alatt sütőben megsütjük.

Lépés: 5

Díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1827,5 kcal
  • Fehérje

    6,6 g
  • Zsír

    119,5 g
  • Szénhidrát

    113,7 g
  • Rost

    3,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close