Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
2013-12-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:25 óra
Borajánló: száraz, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéslapocka
- 3 db zsemle
- 2 dl tej
- 3 db tojás
- csipet étkezési só
- csipet őrölt bors
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz világos sör
Hozzávalók (töltött burgonyához):
- csipet étkezési só
- 10 db burgonya
- 10 dkg vaj
- 1 db póréhagyma
- csípet szerecsendió
- 15 dkg gorgonzola (olasz) kéksajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A lapockát kiklopfoljuk, és éles késsel felszúrjuk.
Lépés: 2
A zsemlét négyfelé vágjuk, és tejbe áztatjuk. Áztatás után kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a borsot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, és jól összedolgozzuk. A felszúrt lapockát megtöltjük a töltelékkel, majd hústűvel lezárjuk a nyílást.
Lépés: 3
160 °C-os sütőben, sörrel locsolgatva, néhányszor megforgatva, 60 perc alatt megsütjük.
Lépés: 4
Az egyforma méretű, tojás nagyságú burgonyákat jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főni. Mikor majdnem puha, hideg vízzel leöblítjük, majd kivájjuk a belsejüket. A vajat felforrósítjuk, a karikára vágott póréhagymát lassú tűzön megfonnyasztjuk, szerecsendióval ízesítjük. A megfonnyasztott póréhagymát a kivájt burgonyába töltjük, megszórjuk reszelt kéksajttal, és 10 perc alatt sütőben megsütjük.
Lépés: 5
Díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1827,5 kcal -
Fehérje
6,6 g -
Zsír
119,5 g -
Szénhidrát
113,7 g -
Rost
3,6 g