Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával

2013-12-17
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
  • Várható: Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:25 óra

Borajánló: száraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 3 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz világos sör

Hozzávalók (töltött burgonyához):

  • csipet étkezési só
  • 10 db burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 db póréhagyma
  • csípet szerecsendió
  • 15 dkg gorgonzola (olasz) kéksajt

Elkészítés:

Lépés: 1

A lapockát kiklopfoljuk, és éles késsel felszúrjuk.

Lépés: 2

A zsemlét négyfelé vágjuk, és tejbe áztatjuk. Áztatás után kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a borsot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, és jól összedolgozzuk. A felszúrt lapockát megtöltjük a töltelékkel, majd hústűvel lezárjuk a nyílást.

Lépés: 3

160 °C-os sütőben, sörrel locsolgatva, néhányszor megforgatva, 60 perc alatt megsütjük.

Lépés: 4

Az egyforma méretű, tojás nagyságú burgonyákat jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főni. Mikor majdnem puha, hideg vízzel leöblítjük, majd kivájjuk a belsejüket. A vajat felforrósítjuk, a karikára vágott póréhagymát lassú tűzön megfonnyasztjuk, szerecsendióval ízesítjük. A megfonnyasztott póréhagymát a kivájt burgonyába töltjük, megszórjuk reszelt kéksajttal, és 10 perc alatt sütőben megsütjük.

Lépés: 5

Díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1827,5 kcal
  • Fehérje

    6,6 g
  • Zsír

    119,5 g
  • Szénhidrát

    113,7 g
  • Rost

    3,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

The Redhead koktél
The Redhead koktél

Az összes hozzávalót rázzuk össze jéggel egy shakerben.

Close