Töltött narancs vaníliakrémmel

2013-12-29
Töltött narancs vaníliakrémmel
  • Várható: 4 adag Töltött narancs vaníliakrémmel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Borajánló: száraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 4 db narancs
  • 5 dl tej
  • 5 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg búzafinomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 levél citromfű
  • 1 flakon habtejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A kettévágott narancs húsát eltávolítjuk a héjából, majd átpasszírozzuk, a levét és a héját is félretesszük.

Lépés: 2

A tejet felforraljuk, vaníliás cukorral ízesítjük. A tojássárgáját a fele cukorral krémmé keverjük, a fehérjét a cukor másik felével habbá verjük.

Lépés: 3

A narancs levét a liszttel simára keverjük, a felforralt tejhez, végül a krémhez adjuk. Amikor sűrűsödik, a tűzről levéve a tojáshabot is hozzáadjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a narancshéjakat.

Lépés: 4

Tejszínnel és citromfű levelekkel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    656,8 kcal
  • Fehérje

    14,8 g
  • Zsír

    72,8 g
  • Szénhidrát

    32,5 g
  • Rost

    0,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Olívás sonkakoktél melegen
Olívás sonkakoktél melegen

Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat.

Close