Töltött narancs vaníliakrémmel
2013-12-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Töltött narancs vaníliakrémmel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Borajánló: száraz fehérbor
Hozzávalók:
- 4 db narancs
- 5 dl tej
- 5 db tojás (mélyalmos, L méret)
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dkg búzafinomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 levél citromfű
- 1 flakon habtejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A kettévágott narancs húsát eltávolítjuk a héjából, majd átpasszírozzuk, a levét és a héját is félretesszük.
Lépés: 2
A tejet felforraljuk, vaníliás cukorral ízesítjük. A tojássárgáját a fele cukorral krémmé keverjük, a fehérjét a cukor másik felével habbá verjük.
Lépés: 3
A narancs levét a liszttel simára keverjük, a felforralt tejhez, végül a krémhez adjuk. Amikor sűrűsödik, a tűzről levéve a tojáshabot is hozzáadjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a narancshéjakat.
Lépés: 4
Tejszínnel és citromfű levelekkel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
656,8 kcal -
Fehérje
14,8 g -
Zsír
72,8 g -
Szénhidrát
32,5 g -
Rost
0,9 g