Tökös-rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával

2013-10-22
Tökös-rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával
  • Várható: 4 adag Tökös-rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg paprika
  • 3 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gyalult tök
  • olaj
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg rizs

Elkészítés:

Lépés: 1

A rizst reggel beáztatom.

Lépés: 2

A karikára vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítom, kiveszem. Megpirítom a kockára vágott szalonnát is. Közben a hagymákat aprítom, a szalonnához adom, megdinsztelem.

Lépés: 3

Felkarikázom a paprikákat, a paradicsomot nyolcadolom, belerakom az edénybe, fűszerezem, s hozzáadom a tököt és a rizst is, összekeverem.

Lépés: 4

Amikor a lecsó már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt, összekeverem, és készre főzöm.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Piskótával töltött őszibarack

Az őszibarackokat megmosás, szárazra törlés után meghámozzuk és megfelezzük.

Close