Tökös-rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával
2013-10-22- Várható: 4 adag Tökös-rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 50 dkg paprika
- 3 db hegyes csípős zöldpaprika
- 4 db chilipaprika
- 30 dkg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gyalult tök
- olaj
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg rizs
Elkészítés:
Lépés: 1
A rizst reggel beáztatom.
Lépés: 2
A karikára vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítom, kiveszem. Megpirítom a kockára vágott szalonnát is. Közben a hagymákat aprítom, a szalonnához adom, megdinsztelem.
Lépés: 3
Felkarikázom a paprikákat, a paradicsomot nyolcadolom, belerakom az edénybe, fűszerezem, s hozzáadom a tököt és a rizst is, összekeverem.
Lépés: 4
Amikor a lecsó már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt, összekeverem, és készre főzöm.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet