Tökös-almás túrólepénykék pikánsan

2014-12-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 1 sütőlapnyi Tökös-almás túrólepénykék pikánsan
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 3:15 óra
  • Kész: 3:30 óra

Hozzávalók:

  • 600 g liszt
  • 1 csokor kapor
  • 30 g élesztő
  • 50 g cukor
  • 250 g étkezési tehéntúró
  • 300 g savanykás alma
  • 600 g sütőtök
  • 50 g mazsolaszőlő
  • 1 db citrom
  • 150 g parmezán jellegű sajt
  • 2 tojás
  • olaj és tojás, a kenéshez
  • 2 dl tej

Elkészítés:

Lépés: 1

Először a tésztát készítjük el. Az átszitált lisztet a két tojással, a mosott és megvágott kapor felével, a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd lisztezett konyharuhával letakarva, langyos helyen másfél órán keresztül kelesztjük.

Lépés: 2

Ha megkelt, „visszaverjük" a saját mennyiségére, és elosztjuk négy egyenlő részre.

Lépés: 3

Az első negyed tésztát olajozott sütőlap méretére nyújtjuk, és ráterítjük az áttört túró, a reszelt alma, a gyalult tök, az áztatott mazsolaszőlő, a reszelt citromhéj, a szűrt citromlé, és a maradék kapor keverékének felét. Ráborítjuk a második negyed tésztát, tojással megkenjük, villával rácsot húzunk a tetejére, és nem túl forró, kb. 150-170 °C-os sütőben húsz percig sütjük. Ekkor rászórjuk a reszelt sajt felét, és így sütjük készre, de már csökkentett, kb. 130 °C-on.

Lépés: 4

Ugyanígy készítjük el a második részt is.

Lépés: 5

Melegen, tíz négyszögbe vágva adjuk az asztalra, a tésztára sült sajt kizárólag melegen élvezhető.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    91 kcal
  • Fehérje

    110 g
  • Zsír

    20 g
  • Szénhidrát

    27 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vajban magas hőfokon 1-2 percig pirítsuk meg a vöröshagymát és fokhagymát, ezután adjuk hozzájuk a lisztet, és így is pirítsuk egy kicsit az ételt.

Close