Tökös-almás túrólepénykék pikánsan
2014-12-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 1 sütőlapnyi Tökös-almás túrólepénykék pikánsan
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 3:15 óra
- Kész: 3:30 óra
Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 1 csokor kapor
- 30 g élesztő
- 50 g cukor
- 250 g étkezési tehéntúró
- 300 g savanykás alma
- 600 g sütőtök
- 50 g mazsolaszőlő
- 1 db citrom
- 150 g parmezán jellegű sajt
- 2 tojás
- olaj és tojás, a kenéshez
- 2 dl tej
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a tésztát készítjük el. Az átszitált lisztet a két tojással, a mosott és megvágott kapor felével, a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd lisztezett konyharuhával letakarva, langyos helyen másfél órán keresztül kelesztjük.
Lépés: 2
Ha megkelt, „visszaverjük" a saját mennyiségére, és elosztjuk négy egyenlő részre.
Lépés: 3
Az első negyed tésztát olajozott sütőlap méretére nyújtjuk, és ráterítjük az áttört túró, a reszelt alma, a gyalult tök, az áztatott mazsolaszőlő, a reszelt citromhéj, a szűrt citromlé, és a maradék kapor keverékének felét. Ráborítjuk a második negyed tésztát, tojással megkenjük, villával rácsot húzunk a tetejére, és nem túl forró, kb. 150-170 °C-os sütőben húsz percig sütjük. Ekkor rászórjuk a reszelt sajt felét, és így sütjük készre, de már csökkentett, kb. 130 °C-on.
Lépés: 4
Ugyanígy készítjük el a második részt is.
Lépés: 5
Melegen, tíz négyszögbe vágva adjuk az asztalra, a tésztára sült sajt kizárólag melegen élvezhető.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
91 kcal -
Fehérje
110 g -
Zsír
20 g -
Szénhidrát
27 g