Tiroli almás-mákos rétes

2013-12-13
Tiroli almás-mákos rétes
  • Várható: Tiroli almás-mákos rétes 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 60perc

Borajánló: félédes, minőségi bor

Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg mazsola
  • csipet étkezési só
  • 15 dkg darált mák
  • 20 dkg darált keksz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 1 dl napraforgó étolaj
  • 1 csomag citromfű

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd összekeverjük a mézzel és a mazsolával. Csipet sót adunk hozzá, ezután a darált mákot is hozzákeverjük.

Lépés: 2

Kinyújtjuk a leveles tésztát, és darált keksszel megszórjuk, majd az elkészített tölteléket egy csíkban ráhelyezzük. Feltekerjük, megkenjük felvert tojással, majd sütőtűvel megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.

Lépés: 3

160 °C-os sütőben 35 perc alatt megsütjük, tálalásnál citromfűvel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    866 kcal
  • Fehérje

    15,6 g
  • Zsír

    64,7 g
  • Szénhidrát

    77,3 g
  • Rost

    4,9 g

Kommentek (2)

  1. Szerző: Vidám on 2017.február 6.

    Üdvözlöm!
    Az 1 dl olaj kimaradt a recept leírásából. Esetleg a tésztát kell megkenni vele a darált keksz alatt? Szeretném még megkérdezni, hogy mekkora csomag leveles tészta szükséges a megadott mennyiséghez?
    Köszönöm a választ!!

    • Szerző: Gasztro Trend on 2017.február 14.

      Kedves Kérdező!

      Köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket a hiányosságra. A receptet mi is készen kaptuk, de az 1 dl napraforgó étolajat biztosan a tészta megkenéséhez kell felhasználni, ahogyan Ön is sejtette.

      Üdvözlettel,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gesztenyés szilvalabdák
Gesztenyés szilvalabdák

Az aszalt szilvát kimagozzuk, és a sütőlapra terítve megszórjuk a koriandermaggal és a babérlevéllel.

Close