Testarossa koktél
2012-11-12- Várható: Testarossa koktél 1 főre
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 3perc
- Kész: 5perc
Pohár: 155 ml Banquet pezsgőspohár (flute)
Díszítés: eper (a pohár szélére)
Hazánkban nincs komoly hagyománya a pezsgő fogyasztásának, pedig ez a világ egyik legfinomabb itala, amelyből csakis száraz fajtát érdemes választani. Pezsgővel gyakran ünnepekkor koccintunk, pedig ezzel a nedűvel az egyszerű hétköznapokat is ünnepivé lehet varázsolni.
A testarossa koktél a pezsgő tovább gondolása, hiszen ez az édes-fanyar gyümölcs (eper) kiválóan illik a pezsgő ízéhez.
Hozzávalók:
- 0,5 dl pépesített eper
- jó minőségű, száraz pezsgő, vagy pro secco, behűtve (a felöntéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy pezsgőspohár aljára öntsünk fél dl eperpürét, majd öntsük fel hűtött pezsgővel.
Lépés: 2
Egy bárkanál segítségével óvatosan keverjük fel az italt, de ügyeljünk arra, hogy ne kavarjuk ki a szénsavat a pezsgőből.
Lépés: 3
Díszítésként helyezzünk el a pohár szélére egy szem epret.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet