Testarossa koktél

2012-11-12
Testarossa koktél
  • Várható: Testarossa koktél 1 főre
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 3perc
  • Kész: 5perc

Pohár: 155 ml Banquet pezsgőspohár (flute)

Díszítés: eper (a pohár szélére)

Hazánkban nincs komoly hagyománya a pezsgő fogyasztásának, pedig ez a világ egyik legfinomabb itala, amelyből csakis száraz fajtát érdemes választani. Pezsgővel gyakran ünnepekkor koccintunk, pedig ezzel a nedűvel az egyszerű hétköznapokat is ünnepivé lehet varázsolni.

A testarossa koktél a pezsgő tovább gondolása, hiszen ez az édes-fanyar gyümölcs (eper) kiválóan illik a pezsgő ízéhez.

Hozzávalók:

  • 0,5 dl pépesített eper
  • jó minőségű, száraz pezsgő, vagy pro secco, behűtve (a felöntéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy pezsgőspohár aljára öntsünk fél dl eperpürét, majd öntsük fel hűtött pezsgővel.

Lépés: 2

Egy bárkanál segítségével óvatosan keverjük fel az italt, de ügyeljünk arra, hogy ne kavarjuk ki a szénsavat a pezsgőből.

Lépés: 3

Díszítésként helyezzünk el a pohár szélére egy szem epret.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tiramisu Kávé
Tiramisu Kávé

Egy közepes serpenyőbe a habverővel együtt rakjuk bele a Mascarpone sajtot és a tejszínt.

Close