Tepsis burgonya
2013-08-22- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Köret
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Tepsis burgonya 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Az igazán jó tepsis burgonya felveszi a versenyt húsok ízével, és igazán jó grillezők tudják, hogy érdemes komoly energiát fektetni ennek a köretnek az elkészítésébe. A finom tepsis burgonya titka, hogy kiváló minőségű, friss hozzávalókat kell hozzá használni.
Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű burgonya, héjastul, elfelezve-negyedelve (vagy nagyobb burgonyából 4 mm-es szeleteket vágva)
- 1 marék friss rozmaring, apróra vágva
- olívaolaj
- durva szemű só
- durva szemű színes bors
- őrölt fűszerpaprika (pirospaprika)
Elkészítés:
Lépés: 1
Első lépésként forgassuk meg a burgonyákat az olíva olajban. Csak annyi zsiradékra van szükség, amennyi a burgonyákra tapad.
Lépés: 2
A burgonyákat tegyük be egy tepsibe, szórjuk meg sóval, a borssal és a friss rozmaringgal, majd tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-30 percre. Sütés közben kevergessük meg a burgonyákat, hogy egyformán piruljanak. A tepsis burgonya akkor készült el, ha szép aranysárgára sült.
Lépés: 3
Ha a tepsis burgonya elkészült, akkor pár csipetnyi fűszerpaprikával, esetleg fokhagymás sóval is hintsük meg, és már tálalásra kész.
Lépés: 4
Ha kapnak a piacon édes burgonyát, akkor abból is tegyenek a tepsis burgonyához, hiszen ennek a finom zöldségnek a sütőtökszerű íze nagyon jól passzol a rozmaring és a burgonya íz világához.
Tipp:
A tepsis burgonyát markáns húsételek mellé kínálják köretként.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet