Tepsis burgonya

2013-08-22
Tepsis burgonya és zöldségek
  • Várható: Tepsis burgonya 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Az igazán jó tepsis burgonya felveszi a versenyt húsok ízével, és igazán jó grillezők tudják, hogy érdemes komoly energiát fektetni ennek a köretnek az elkészítésébe. A finom tepsis burgonya titka, hogy kiváló minőségű, friss hozzávalókat kell hozzá használni.

Hozzávalók:

  • 1 kg apró szemű burgonya, héjastul, elfelezve-negyedelve (vagy nagyobb burgonyából 4 mm-es szeleteket vágva)
  • 1 marék friss rozmaring, apróra vágva
  • olívaolaj
  • durva szemű só
  • durva szemű színes bors
  • őrölt fűszerpaprika (pirospaprika)

Elkészítés:

Lépés: 1

Első lépésként forgassuk meg a burgonyákat az olíva olajban. Csak annyi zsiradékra van szükség, amennyi a burgonyákra tapad.

Lépés: 2

A burgonyákat tegyük be egy tepsibe, szórjuk meg sóval, a borssal és a friss rozmaringgal, majd tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-30 percre. Sütés közben kevergessük meg a burgonyákat, hogy egyformán piruljanak. A tepsis burgonya akkor készült el, ha szép aranysárgára sült.

Lépés: 3

Ha a tepsis burgonya elkészült, akkor pár csipetnyi fűszerpaprikával, esetleg fokhagymás sóval is hintsük meg, és már tálalásra kész.

Lépés: 4

Ha kapnak a piacon édes burgonyát, akkor abból is tegyenek a tepsis burgonyához, hiszen ennek a finom zöldségnek a sütőtökszerű íze nagyon jól passzol a rozmaring és a burgonya íz világához.

Tipp:

A tepsis burgonyát markáns húsételek mellé kínálják köretként.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Lecsó
Lecsó

Először egy kevés olívaolajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd ha megpirult, akkor a tűzről lehúzva szórjuk meg a pirospaprikával.

Close