Tengeri borzas hal
2013-12-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Tengeri borzas hal
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
Borajánló: száraz fehérbor
Hozzávalók:
- 60 dkg alaszkai vadlazacfilé
- csipet étkezési só
- 2 db citrom
- 30 dkg búzafinomliszt
- 3 db tojás (mélyalmos, L méret)
- 3 dl tej
- csipet őrölt bors
- 1 fej fokhagyma
- 50 dkg burgonya
- 1/2 liter napraforgóolaj
- 1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
A halfiléket besózzuk, és az egyik citrom levével meglocsoljuk. Liszttel, tojással, tejjel sűrű palacsintatésztát készítünk, reszelt fokhagymával, őrölt borssal és sóval ízesítjük.
Lépés: 2
A burgonyát megtisztítjuk, majd belereszeljük a masszába, és az egészet jól elkeverjük.
Lépés: 3
A halfiléket lisztbe, majd a masszába forgatjuk, és forró olajban aranyszínűre sütjük.
Lépés: 4
Citromcikkekkel és petrezselyemzölddel tálaljuk.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1820,8 kcal -
Fehérje
51,1 g -
Zsír
136,1 g -
Szénhidrát
98,4 g -
Rost
2,4 g