Tengeri borzas hal

2013-12-21
Tengeri borzas hal
  • Várható: 4 adag Tengeri borzas hal
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Borajánló: száraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 60 dkg alaszkai vadlazacfilé
  • csipet étkezési só
  • 2 db citrom
  • 30 dkg búzafinomliszt
  • 3 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 3 dl tej
  • csipet őrölt bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 1/2 liter napraforgóolaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

A halfiléket besózzuk, és az egyik citrom levével meglocsoljuk. Liszttel, tojással, tejjel sűrű palacsintatésztát készítünk, reszelt fokhagymával, őrölt borssal és sóval ízesítjük.

Lépés: 2

A burgonyát megtisztítjuk, majd belereszeljük a masszába, és az egészet jól elkeverjük.

Lépés: 3

A halfiléket lisztbe, majd a masszába forgatjuk, és forró olajban aranyszínűre sütjük.

Lépés: 4

Citromcikkekkel és petrezselyemzölddel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1820,8 kcal
  • Fehérje

    51,1 g
  • Zsír

    136,1 g
  • Szénhidrát

    98,4 g
  • Rost

    2,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sake Bomb koktél 01
A szamurájok itala Budapestre jött

Első magyar szaké szeminárium és kóstoló   2015. március 3. – Magyarországon nagy hagyománya van a szőlőbor készítésnek és fogyasztásnak. Ami hazánkban a szőlő, az Japánban a rizs. A japán-magyar...

Close