Tejszínes-gombás spagetti
2013-08-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Tejszínes-gombás spagetti 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 25perc
Az aktív életmódot élők szeretik a tésztás ételeket, ezért az ő figyelmükbe ajánlom a tejszínes-gombás tészta receptünket, amelyet nagyon hamar össze lehet dobni. Ez a recept kiválóan alkalmas hétköznapokra, amikor gyorsan kell egy finom vacsorát elkészíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tejszín
- só
- fehér bors
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csipet friss kakukkfű
- olívaolaj
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 50 dkg spagetti al dentére főzve
Elkészítés:
Lépés: 1
Először kezdjük egy kis olívaolajon pirítani a vöröshagymát és a gombát. Ha a zöldségek összeestek, akkor szórjuk meg őket a liszttel, és úgy is pirítsuk őket 1-2 percig.
Lépés: 2
Ezután öntsük a tejszínt is az ételhez, sózzunk-borsozzunk és forraljuk össze az alapot. A kakukkfüvet és a fokhagymát csak a főzés utolsó néhány percében tegyük hozzá az ételhez, hogy az aromáik megmaradjanak.
Lépés: 3
Az al dentére főzött spagettit keverjük össze a tejszínes-gombás alappal, szórjuk meg a trappista sajttal és már tálalhatjuk is.
Tipp:
Ehhez az ételhez egy könnyű fehérbort, mondjuk egy somlói juhfarkot ajánlanék.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet