Tejszínes-gombás spagetti

2013-08-21
Tejszínes-gombás spagetti
  • Várható: Tejszínes-gombás spagetti 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

Az aktív életmódot élők szeretik a tésztás ételeket, ezért az ő figyelmükbe ajánlom a tejszínes-gombás tészta receptünket, amelyet nagyon hamar össze lehet dobni. Ez a recept kiválóan alkalmas hétköznapokra, amikor gyorsan kell egy finom vacsorát elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba, apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tejszín
  • fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csipet friss kakukkfű
  • olívaolaj
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 50 dkg spagetti al dentére főzve

Elkészítés:

Lépés: 1

Először kezdjük egy kis olívaolajon pirítani a vöröshagymát és a gombát. Ha a zöldségek összeestek, akkor szórjuk meg őket a liszttel, és úgy is pirítsuk őket 1-2 percig.

Lépés: 2

Ezután öntsük a tejszínt is az ételhez, sózzunk-borsozzunk és forraljuk össze az alapot. A kakukkfüvet és a fokhagymát csak a főzés utolsó néhány percében tegyük hozzá az ételhez, hogy az aromáik megmaradjanak.

Lépés: 3

Az al dentére főzött spagettit keverjük össze a tejszínes-gombás alappal, szórjuk meg a trappista sajttal és már tálalhatjuk is.

Tipp:

Ehhez az ételhez egy könnyű fehérbort, mondjuk egy somlói juhfarkot ajánlanék.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.