Tejszínes cukkíni krémleves

2013-06-25
Tejszínes cukkíni krémleves
  • Várható: Tejszínes cukkíni krémleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 32perc

Hozzávalók:

  • 1 db cukkíni
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi só
  • 3 dl tejszín
  • csipetnyi bors
  • 8 dkg szárított sonka
  • 4 dkg tökmag

Elkészítés:

Lépés: 1

A cukkínit megmossuk, hosszában negyedeljük, majd feldaraboljuk.

Lépés: 2

Az újhagymát vékony szeletekre vágva vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymagerezdeket és a cukkínit.

Lépés: 3

Először fedő nélkül gyors tűzön, majd lefedve lassú tűzön pirítjuk, pároljuk. Befűszerezzük, időnként megkeverjük, vigyázva, nehogy odakozmáljon.

Lépés: 4

Tíz perc elteltével ráöntjük a tejszínt, majd ugyanannyi vizet, felforraljuk, és botmixerrel krémmé törjük.

Lépés: 5

A pépesítés után újra felforraljuk, és ha szükségesnek tartjuk, le is szűrhetjük, de jobb, ha a rostanyagokat inkább elfogyasztjuk.

Lépés: 6

A levest forrón tálaljuk, pirított tökmaggal és pirított sonkával megszórva.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    485,7 kcal
  • Fehérje

    31,6 g
  • Zsír

    39,4 g
  • Szénhidrát

    16 g
  • Rost

    0,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült paradicsom fokhagymás öntettel és grillezett sajttal
Sült paradicsom fokhagymás öntettel és grillezett sajttal

A baguette-et vastag szeletekre vágjuk, és forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk.

Close