Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

2014-02-24
Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
  • Várható: 4 adag Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 30 dkg darált hús vegyesen (marha és sertés)
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • köménymag
  • kakukkfű
  • oregánó
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

Lépés: 1

A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró vízbe dobom, melybe sót és köménymagot szórtam. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.

Lépés: 2

Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.

Lépés: 3

A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprika krémet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.

Lépés: 4

Egy serpenyőt kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá bőven sajtot.

Lépés: 5

Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.

Lépés: 6

Tálalok, díszítem egy chilivel, s egy káposztalevéllel.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Naranccsal töltött kacsa
Naranccsal töltött kacsa

A pecsenyekacsákat megtisztítjuk, a tokot eltávolítjuk, és kívül-belül besózzuk.

Close