Tejfölös csirkepaprikás

2013-11-05
Tejfölös csirkepaprikás
  • Várható: Tejfölös csirkepaprikás 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

A csirkepaprikás az egyik legkedveltebb magyar étel, amely nálunk minden hónapban megfordul az asztalon. A csirkepaprikás klasszikus receptjét fogunk bemutatni, amelynél csupán néhány apróságra kell odafigyelni.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke, megtisztítva - én alsócombból és szárnyból szoktam csinálni fele-fele arányban
  • 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 zöldpaprika, kimagozva, szeletelve
  • 1 paradicsom, meghámozva, felkockázva
  • édesnemes őrölt fűszerpaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 kis pohár tejföl
  • olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát. A pörköltalaphoz adjuk hozzá a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, valamint sózzunk, fűszerezzünk. Kb. egy deciliter vizet öntsünk az ételhez, de bánjunk óvatosan a vízzel, mert a csirke főzés közben sok vizet ereszt.

Lépés: 2

Fedő alatt kezdjük el párolni az ételt. Amíg a csirke nyers, addig nyugodtan kevergessük – főleg azért, hogy a zöldségek szétessenek, de ha a csirke megpuhult, akkor nagyon óvatosak legyünk, mert könnyen széteshet. A fokhagymát csak a főzés utolsó szakaszában tegyük bele a csirkepaprikásba.

Lépés: 3

Ha a csirkepaprikás megfőtt, akkor keverjük hozzá a tejfölt, de előtte egy kis forró szafttal keverjük simára. Ha a szaftot túl hígnak éreznénk, akkor egy kicsi lisztet is keverjünk a tejfölhöz, mielőtt az ételbe raknánk, de ha csínján bántunk a vízzel, akkor erre nem lesz szükség.

Tipp:

Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni a csirkepaprikást, akkor főzés előtt távolítsuk el a bőrt a csirkéről, használjunk olíva olajat és 12%-os tejfölt.

A csirkepaprikást felénk nokedlivel, vagy tésztával szokták kínálni, természetesen valamilyen savanyúság kíséretében.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival
Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben.

Close