Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai lángolt kolbásszal

2014-03-15
Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai lángolt kolbásszal
  • Várható: 6 adag Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai lángolt kolbásszal
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa (petrezselyem gyökér)
  • 1/2 karalábé zöldjével
  • 1/4 zeller
  • 1 db nagy krumpli
  • 2 db paprika
  • 1 db piros paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 póréhagyma
  • 15 levél medvehagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 20 szál petrezselyem
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg csabai lángolt kolbász
  • 2 l víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a répákat, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A medvehagymát és a petrezselymet felvágom, a kolbászt karikára vágom.

Lépés: 2

Egy fazékban olajon a hagymákat megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, együtt dinsztelem, szórok rá lisztet, feleresztem vízzel, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.

Lépés: 3

Amikor már puhára főttek a zöldségek, beleteszem a kolbászt, a medvehagymát, a karalábé leveleket és a petrezselymet.

Lépés: 4

Forrón tálalom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Close