Szívtipró báránytokány
2012-11-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Ajánlott ital: száraz vörösbor
Hozzávalók:
- 40 dkg báránylapocka
- 1 doboz morzsolt kukorica
- 2 db paradicsom
- 3 db piros színű paprika
- 1 db zöld színű paprika
- 2 dkg paradicsompüré
- 1 kávéskanál erőspaprika krém
- 1 mokkáskanál chilipaprika
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 dl étolaj
- 2 dkg liszt
- só
- őrölt kömény
Elkészítés:
Lépés: 1
A megmosott bárányhúst felkockázzuk, kevés előhevített olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az erőspaprika-krémet, meghintjük kevés liszttel, és rövid ideig tovább pirítjuk.
Lépés: 2
Felöntjük a vörösborral, lassú tűzön pároljuk. Ízesítjük őrölt chili paprikával, kevés sóval, őrölt köménnyel.
Lépés: 3
Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a morzsolt, leszűrt kukoricát, a kisebb kockákra vágott paprikákat, a paradicsompürét, majd együtt készre pároljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
560 kcal