Szegfűszeges sült csirke burgonyapürével

2013-11-27
Szegfűszeges sült csirke burgonyapürével
  • Várható: Szegfűszeges sült csirke burgonyapürével 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 2 db alma
  • csipet petrezselyemzöld
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 20 db szegfűszeg
  • csipet só

Hozzávalók (burgonyapüréhez):

  • 1,2 kg burgonya
  • csipet só
  • 5 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkét megmossuk, kívül-belül megsózzuk, tűzálló tálba tesszük. A félbevágott almát és a petrezselyemzöldet a csirkébe töltjük. A vékony szelet szalonnával betakarjuk, a szegfűszeggel megtűzdeljük. Meglocsoljuk a fehérborral, mellé tesszük a negyedekbe vágott vöröshagymát, majd 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Sütés közben időnként saját levével meglocsoljuk.

Lépés: 2

A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Melegen megtisztítjuk, forró tejjel és vajjal összekeverjük, majd pürét készítünk belőle. Sóval, fehér borssal, a csirkében párolt almával és a hús mellett sült vöröshagymával ízesítjük, majd forró tejszínt teszünk hozzá.

Lépés: 3

Tálaláskor az ételt almával, petrezselyemzölddel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1535,3 kcal
  • Fehérje

    100,3 g
  • Zsír

    84,7 g
  • Szénhidrát

    79,1 g
  • Rost

    4,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Caipirinha koktél
Caipirinha koktél

A lime-ot gerezdekre vágjuk, a levél a pohárba nyomjuk, majd hozzáadjuk a gerezdeket is.

Close