Szalagos fánk
2013-12-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: Szalagos fánk 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:35 óra
Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 3 db tojás sárgája
- 3 cl rum
- csipet só
- 20 dkg baracklekvár
- 1 liter olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az elmorzsolt élesztőt és a porcukor felét. A liszthez hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt a tejjel együtt, a tojások sárgáját, a vajat, a rumot, a csipet sót, majd egy közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Lépés: 2
A kelt tészta akkor jó, ha hólyagos, és elválik a keverő-edény falától. Meleg, huzatmentes helyen, konyharuhával letakarva megkelesztjük.
Lépés: 3
Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Lisztezett fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és 10 percet pihentetjük. A kétszeresére kelt fánkokat óvatosan felemeljük, és a közepükbe mélyedést alakítunk ki ujjainkkal. A fánkokat a mélyedéssel lefelé, közepes hőmérsékletűre melegített olajba helyezzük, majd fedővel lefedjük.
Lépés: 4
Ha egyik oldaluk megsült, lapátkanállal megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. A készre sült fánkokat lecsepegtetjük, tálalóedényre helyezzük.
Lépés: 5
Fogyasztás előtt a mélyedésbe baracklekvárt teszünk, majd megszórjuk porcukorral.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1176,7 kcal -
Fehérje
20 g -
Zsír
61,6 g -
Szénhidrát
126,8 g -
Rost
1,8 g