Szalagos fánk

2013-12-13
Szalagos fánk
  • Várható: Szalagos fánk 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:35 óra

Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 db tojás sárgája
  • 3 cl rum
  • csipet só
  • 20 dkg baracklekvár
  • 1 liter olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az elmorzsolt élesztőt és a porcukor felét. A liszthez hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt a tejjel együtt, a tojások sárgáját, a vajat, a rumot, a csipet sót, majd egy közepesen kemény tésztát gyúrunk.

Lépés: 2

A kelt tészta akkor jó, ha hólyagos, és elválik a keverő-edény falától. Meleg, huzatmentes helyen, konyharuhával letakarva megkelesztjük.

Lépés: 3

Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Lisztezett fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és 10 percet pihentetjük. A kétszeresére kelt fánkokat óvatosan felemeljük, és a közepükbe mélyedést alakítunk ki ujjainkkal. A fánkokat a mélyedéssel lefelé, közepes hőmérsékletűre melegített olajba helyezzük, majd fedővel lefedjük.

Lépés: 4

Ha egyik oldaluk megsült, lapátkanállal megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. A készre sült fánkokat lecsepegtetjük, tálalóedényre helyezzük.

Lépés: 5

Fogyasztás előtt a mélyedésbe baracklekvárt teszünk, majd megszórjuk porcukorral.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1176,7 kcal
  • Fehérje

    20 g
  • Zsír

    61,6 g
  • Szénhidrát

    126,8 g
  • Rost

    1,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close