Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival
2014-04-24- Várható: 6 adag Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 55perc
Hozzávalók:
- 1 db sült, pácolt pulyka (99 dkg)
- 3 db nagyobb krumpli
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db csiperkegomba
- 1 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- kacsazsír
Elkészítés:
Lépés: 1
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Középre helyezem a pulykacombot, rászórom a felkockázott szalonnát, s rárakom a felszeletelt gombát, a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát.
Lépés: 2
Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.
Lépés: 3
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és krumpli köretet. Őrlök rá még borsot és díszítem sült zöldfűszerrel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet