Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon, krumplival és sütőtökkel
2014-02-13- Várható: 2 adag Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon, krumplival és sütőtökkel
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:15 óra
Hozzávalók:
- 2 szál sütnivaló házias csípős kolbász
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg savanyított vecsési káposzta
- 2 db nagy burgonya
- 1 kicsi sütőtök fele
- napraforgó olaj
- só
- őrölt fekete bors
- köménymag
- 1 db babérlevél
- 1 dl fehérbor
Elkészítés:
Lépés: 1
Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágom. A szalonnát kettészelem, bevagdosom.
Lépés: 2
Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, s a szalonna szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.
Lépés: 3
30 perc elteltével a kolbász és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm. 20 perc elteltével a káposztára öntök bort, s grillfokozaton (20 C fok) még tízpercig sütöm.
Lépés: 4
Tálaláskor teszek a tányérra káposztát, rá egy félbevágott kolbászt, egy szalonnát, s köré zöldségeket, majd fehérborral fogyasztom.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet