Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel
2014-02-13
- Várható: 3 adag Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:15 óra
Hozzávalók:
- 3 db kacsacomb
- 3 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- 1/2 vöröskáposzta (lilakáposzta)
- 3 db sárgabarack befőtt
- 3 teáskanál áfonya lekvár
- olívaolaj
- 1 db lilahagyma
- vörösborecet
- só
- őrölt fekete bors
- köménymag
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.
Lépés: 2
A káposztát vékonyra vágom, egy serpenyőben olajon, köménymagon, vörösborecettel megpárolom.
Lépés: 3
A krumplit megfőzöm, megpucolom, összetöröm, kevés vajjal összekeverem. Egy serpenyőben az aprított hagymával, fokhagymával átpirítom.
Lépés: 4
A kacsacombokat mindkét oldalukon megsütöm.
Lépés: 5
Tálaláskor teszek a tányérra egy kacsacombot, egy-egy kupac krumplipürét, vöröskáposztát, egy sárgabarack befőttet, amibe egy teáskanál áfonyalekvárt rakok.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet