Stefánia vagdalt zelleres burgonyapürével
2014-01-23- Várható: 4 adag Stefánia vagdalt zelleres burgonyapürével
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál majoránna
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dl tej
- 5 db tojás
- 1 db zsemle
- 20 dkg zeller
- 60 dkg burgonya
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A zsemlét 1 dl tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet megpirítjuk. A tojásokat keményre főzzük.
Lépés: 2
Keverőtálban összekeverjük a húst, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával ízesítjük.
Lépés: 3
Fóliát fektetünk az asztalra, erre simítjuk a jóízű masszát, ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra formázva. A megfőtt tojásokat hosszában félbevágjuk, és vágott felülettel lefelé sorba rakjuk.
Lépés: 4
A masszát feltekerjük, mint egy piskótát, kiolajozott tepsibe tesszük, olajos kézzel lesimítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és 160 °C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Lépés: 5
A burgonyát héjában, sós vízben, a zellerrel együtt megfőzzük. A megfőtt burgonyát megtisztítjuk, összetörjük, hozzáadjuk a vajat, majd a megfelelő mennyiségű forró tejet, és pürét készítünk belőle. Őrölt fokhagymával ízesítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
645,3 kcal -
Fehérje
26,4 g -
Zsír
30,3 g -
Szénhidrát
62,3 g -
Rost
2,3 g