Sprotnis, mozzarellás pizza

2014-03-11
Sprotnis, mozzarellás pizza
  • Várható: 1 Sprotnis, mozzarellás pizza
  • Felszolgálás: 1-2 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 1 db 22 cm-s (18 dkg) pizza alap
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál paradicsom szósz
  • 1 teáskanál chili szósz
  • 1 doboz (24 dkg) sprotni paradicsomszószban
  • 1 tasak (12,5 dkg) Carloni Mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 15 db zöld chili paprikával töltött olíva bogyó
  • 10 db száras kapri gyümölcs
  • 3 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 10 db bazsalikom levél

Elkészítés:

Lépés: 1

A pizza alapot berakom egy serpenyőbe, vízzel bespriccelem többször is.

Lépés: 2

A paradicsomot és a mozzarellát szeletelem.

Lépés: 3

A pizza alapra locsolok olívaolajat, megkenem a szószokkal, rárakom a halat a szósszal, a mozzarellát, az olívabogyókat, a kapri gyümölcsöket, fűszerezem, rávágok 2 db chilit.

Lépés: 4

Hagyom állni, hogy a pizza beszívja a leveket, s hogy az ízek összeérjenek.

Lépés: 5

A pizzát berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s 20 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, s további 15 percig sütöm.

Lépés: 6

Tálaláskor rárakom a pizzára a bazsalikom leveleket, s egy chilit. Vörösborral fogyasztom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

  • Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

    Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

  • Epres tiramisu eperlikőrrel

    Epres tiramisu eperlikőrrel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close