Sprotnis, mozzarellás pizza

2014-03-11
Sprotnis, mozzarellás pizza
  • Várható: 1 Sprotnis, mozzarellás pizza
  • Felszolgálás: 1-2 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 1 db 22 cm-s (18 dkg) pizza alap
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál paradicsom szósz
  • 1 teáskanál chili szósz
  • 1 doboz (24 dkg) sprotni paradicsomszószban
  • 1 tasak (12,5 dkg) Carloni Mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 15 db zöld chili paprikával töltött olíva bogyó
  • 10 db száras kapri gyümölcs
  • 3 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 10 db bazsalikom levél

Elkészítés:

Lépés: 1

A pizza alapot berakom egy serpenyőbe, vízzel bespriccelem többször is.

Lépés: 2

A paradicsomot és a mozzarellát szeletelem.

Lépés: 3

A pizza alapra locsolok olívaolajat, megkenem a szószokkal, rárakom a halat a szósszal, a mozzarellát, az olívabogyókat, a kapri gyümölcsöket, fűszerezem, rávágok 2 db chilit.

Lépés: 4

Hagyom állni, hogy a pizza beszívja a leveket, s hogy az ízek összeérjenek.

Lépés: 5

A pizzát berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s 20 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, s további 15 percig sütöm.

Lépés: 6

Tálaláskor rárakom a pizzára a bazsalikom leveleket, s egy chilit. Vörösborral fogyasztom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

  • Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

    Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

  • Epres tiramisu eperlikőrrel

    Epres tiramisu eperlikőrrel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Szív küldi szívnek

A parajleveleket nagyon alaposan megmossuk. A póréhagymáról leszedjük a külső, takaró leveleket.

Close