Spagetti carbonara

2013-12-06
Spagetti carbonara
  • Várható: Spagetti carbonara 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 35perc

Annyira szeretem a tésztás ételeket, hogy folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy ilyen ennivalókat készítsek. A spagetti carbonara az egyik legnépszerűbb olasz étel, amely a mi asztalunkon is gyakran megfordul.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg spagetti tészta, al dentére (nem teljesen puhára) főzve
  • 20 dkg bacon apróra vágva
  • 3 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva - lehet több is
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • olíva olaj
  • parmezán sajt

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy nagyon pici olíva olajon pirítsuk meg a bacont, majd ha majdnem megsült, akkor hintsük meg a lisztel, és pirítsuk még egy percig. Tejszínnel öntsük fel az alapot, sózzunk, borsozzunk, és adjuk hozzá a fokhagymát is. Fedő nélkül forraljuk a spagetti carbonara alapot, amíg be nem sűrűsödik.

Lépés: 2

Ha elkészült az alap, akkor keverjük el a frissen kifőzött tésztával, szórjuk meg a parmezán sajttal, és már tálalhatjuk is.

Tipp:

– Ez a spagetti carbonara recept a hagyományokkal ellentétben tojás nélkül készül.
– A spagetti carbonara-hoz válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, például traminit.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1.7 / 5)

1.7 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

    Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.