Sonkatekercs aszpikban

2012-12-11
Sonkatekercs aszpikban
  • Várható: Sonkatekercs aszpikban 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 53perc

Hozzávalók (sonkatekercshez):

  • 10 szelet szendvicssonka (setéshúsból készült)
  • 3 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • csipet só
  • csipet őrölt fehér bors
  • 10 dkg ecetes torma

Hozzávalók (aszpikhoz):

  • 1/2 liter víz
  • 3 dkg zselatin
  • 1 db leveskocka

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojást kb. 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízben lehűtjük, majd megtisztítjuk. 1 db tojást félreteszünk a díszítéshez. 2 db tojást lereszelünk, és összekeverjük a tejbe áztatott zsemlével, a vajjal, a mustárral, a sóval, a fehérborssal és az ecetes tormával. Habverővel összekeverjük, majd krémesítjük.

Lépés: 2

Aszpikot készítünk: a vizet felforraljuk, és a leveskockát feloldjuk benne. A zselatint hideg vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízhez. Mikor újra felforr, leszűrjük, és kézmelegre hűtjük.

Lépés: 3

Egy őzgerinc tortaformába kevés aszpikot teszünk. A sonkaszeleteket megtöltjük a krémmel, feltekerjük, majd szorosan egymás mellé helyezzük a formába. Tojáskarikákkal díszítjük, majd a maradék aszpikkal beborítjuk a tekercseket.

Lépés: 4

Hűtőszekrényben 30 perc alatt megdermesztjük, majd a formából kiborítva szeleteljük, és tetszés szerint díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    436,4 kcal
  • Fehérje

    24,1 g
  • Zsír

    31,6 g
  • Szénhidrát

    11,7 g
  • Rost

    0,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Majonéz
Majonéz

A majonéz készítés legfontosabb eszköze a kézi mixer (botmixer).

Close