Sonkatekercs aszpikban
2012-12-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Sonkatekercs aszpikban 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 53perc
Hozzávalók (sonkatekercshez):
- 10 szelet szendvicssonka (setéshúsból készült)
- 3 db tojás
- 1 db zsemle
- 1 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál mustár
- csipet só
- csipet őrölt fehér bors
- 10 dkg ecetes torma
Hozzávalók (aszpikhoz):
- 1/2 liter víz
- 3 dkg zselatin
- 1 db leveskocka
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojást kb. 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízben lehűtjük, majd megtisztítjuk. 1 db tojást félreteszünk a díszítéshez. 2 db tojást lereszelünk, és összekeverjük a tejbe áztatott zsemlével, a vajjal, a mustárral, a sóval, a fehérborssal és az ecetes tormával. Habverővel összekeverjük, majd krémesítjük.
Lépés: 2
Aszpikot készítünk: a vizet felforraljuk, és a leveskockát feloldjuk benne. A zselatint hideg vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízhez. Mikor újra felforr, leszűrjük, és kézmelegre hűtjük.
Lépés: 3
Egy őzgerinc tortaformába kevés aszpikot teszünk. A sonkaszeleteket megtöltjük a krémmel, feltekerjük, majd szorosan egymás mellé helyezzük a formába. Tojáskarikákkal díszítjük, majd a maradék aszpikkal beborítjuk a tekercseket.
Lépés: 4
Hűtőszekrényben 30 perc alatt megdermesztjük, majd a formából kiborítva szeleteljük, és tetszés szerint díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
436,4 kcal -
Fehérje
24,1 g -
Zsír
31,6 g -
Szénhidrát
11,7 g -
Rost
0,1 g