Sertésflecken hagymás tört burgonyával, káposztasalátával

2013-12-18
Sertésflecken hagymás tört burgonyával, káposztasalátával
  • Várható: Sertésflecken hagymás tört burgonyával, káposztasalátával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéstarja
  • csipet só
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 dkg liszt
  • 1 dkg pirospaprika
  • bors
  • 15 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya

Hozzávalók (káposztasalátához):

  • 60 dkg fejes káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dkg só
  • 4 dkg cukor
  • 4 cl 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál köménymag

Elkészítés:

Lépés: 1

A szeletelt tarját kiklopfoljuk, az inakat éles késsel bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majd paprikás lisztben megforgatjuk. A tálalás előtti percekben forró zsírban kisütjük.

Lépés: 2

Ebben a zsírban pirítjuk meg az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a sós vízben megfőtt burgonyát. Pirítjuk, majd kissé összetörve tálaljuk.

Lépés: 3

A fejes káposztát és a vöröshagymát legyaluljuk, besózzuk. A köménymagot leforrázzuk, így készítjük el a saláta levét. Cukorral és ecettel ízesítjük. Még melegen ráöntjük a levet a káposztára, lehűtjük, majd tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1184 kcal
  • Fehérje

    51,5 g
  • Zsír

    60 g
  • Szénhidrát

    69,2 g
  • Rost

    2,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel

A csirkét ízületei mentén feldaraboljuk, besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük.

Close