Savanyú leves korhely módra

2013-12-31
Savanyú leves korhely módra
  • Várható: 4 adag Savanyú leves korhely módra
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 55perc

Borajánló: száraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 10 dkg sertészsír
  • 10 dkg búzafinomliszt
  • csipet őrölt kömény
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl ecet (10 %-os)
  • csipet étkezési só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 60 dkg szeletelt kenyér (tálaláshoz)

Elkészítés:

Lépés: 1

A zsírból és a lisztből rántást készítünk, őrölt köménnyel, reszelt fokhagymával pezsdülésig pirítjuk, 8 dl vízzel felengedjük, ecettel, sóval, cukorral és babérlevéllel ízesítjük. A levest 20 percig forraljuk, majd a tejfölt kevés liszttel és vízzel elkeverjük, és a leveshez adjuk.

Lépés: 2

Amikor felforr, a tojásokat egyenként beleütjük, és keverés nélkül a forrástól számított 3 perc elteltével befejezzük a főzést.

Lépés: 3

Pirítóssal tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(2.3 / 5)

2.3 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1108,2 kcal
  • Fehérje

    25,9 g
  • Zsír

    77,3 g
  • Szénhidrát

    106,3 g
  • Rost

    1,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Eperlikőr
Eperlikőr

Az epret alaposan megmosom, leszedem a csumáját.

Close