Savanyú leves korhely módra
2013-12-31- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Savanyú leves korhely módra
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 55perc
Borajánló: száraz fehérbor
Hozzávalók:
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg búzafinomliszt
- csipet őrölt kömény
- 5 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl ecet (10 %-os)
- csipet étkezési só
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 4 db tojás (mélyalmos, L méret)
- 60 dkg szeletelt kenyér (tálaláshoz)
Elkészítés:
Lépés: 1
A zsírból és a lisztből rántást készítünk, őrölt köménnyel, reszelt fokhagymával pezsdülésig pirítjuk, 8 dl vízzel felengedjük, ecettel, sóval, cukorral és babérlevéllel ízesítjük. A levest 20 percig forraljuk, majd a tejfölt kevés liszttel és vízzel elkeverjük, és a leveshez adjuk.
Lépés: 2
Amikor felforr, a tojásokat egyenként beleütjük, és keverés nélkül a forrástól számított 3 perc elteltével befejezzük a főzést.
Lépés: 3
Pirítóssal tálaljuk.
Átlag értékelés
(2.3 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1108,2 kcal -
Fehérje
25,9 g -
Zsír
77,3 g -
Szénhidrát
106,3 g -
Rost
1,8 g