Sajtos-zöldséges haltornyocska
2013-09-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Sajtos-zöldséges haltornyocska 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 52perc
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri hal
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkíni
- 1 db zöld pesto szósz
- 2 db sárgarépa
- 2 dkg só
- 1 dl olívaolaj
- 30 dkg gouda sajt
- 2-3 levél citromfű
- 1 db lime
Elkészítés:
Lépés: 1
A padlizsánt és a cukkínit ujjnyi vastagságúra vágjuk, és egyik felüket megkenjük pesto-val.
Lépés: 2
A sárgarépát vékony, ovális szeletekre vágjuk.
Lépés: 3
A kiolvadt halszeleteket a padlizsánkarika nagyságára szeleteljük, és besózzuk.
Lépés: 4
Teflonserpenyőben, zsiradék nélkül a padlizsán és a cukkíni mindkét felét megpirítjuk, és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben, kevés olívaolajon a sárgarépát is megpirítjuk, és azt is félretesszük. Ebben az olajban sütjük meg a halszeleteket is.
Lépés: 5
Tepsiben egymás mellé helyezzük a padlizsánszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, ráhelyezzük a cukkíni szeleteket, és ezeket is megszórjuk sajttal. A sajtra helyezzük a megsütött halszeleteket, ezek tetejét is megszórjuk sajttal, végül rátesszük a toronyra a sárgarépákat, és azt is beterítjük reszelt sajttal.
Lépés: 6
Sütőben, 220°C-on, 8-10 perc alatt megsütjük. Citromfűvel és lime-mal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
710,7 kcal -
Fehérje
50,1 g -
Zsír
49,5 g -
Szénhidrát
14,9 g -
Rost
1,9 g