Sajtkrém leves

2013-06-24
Sajtkrém leves
  • Várható: Sajtkrém leves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • csipet só
  • csipet fehérbors
  • csipet gyömbér
  • 10 dkg tömlős sajt
  • 4 szelet szeletelt kenyér
  • 15 dkg kéksajt

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Tejjel elkeverjük a tejszínt, és ezzel felengedjük a rántást. Fél liter vizet hozzáadva, lassú tűzön felforraljuk. Sóval, fehérborssal és őrölt gyömbérrel ízesítjük. A tömlős sajtot lassú forrásnál, állandó keverés mellett a leveshez adjuk, majd készre forraljuk.

Lépés: 2

A szeletelt kenyérből pogácsaszaggatóval kör alakú szeleteket szúrunk ki, megszórjuk reszelt kéksajttal, és forró sütőben megpirítjuk.

Lépés: 3

A levest petrezselyemmel díszítjük, a pirítósokat külön tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    874,4 kcal
  • Fehérje

    28,4 g
  • Zsír

    50,6 g
  • Szénhidrát

    74,4 g
  • Rost

    1,5 g

Komment (1)

  1. Szerző: Éva on 2013.július 10.

    Jól néz ki első olvasásra és nem is bonyolult. Laktózérzékenyeknek mutatom, hogy a Camping sajtnak van laktózmentes változata, úgyhogy ők is el tudják készíteni http://redir.ec/laktozmentes

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Húsleves pulykanyakból és csirkefarhátból cérnametélttel
Húsleves pulykanyakból és csirkefarhátból cérnametélttel

Egy finom húsleves a pulyka és a csirke kombinációjából.

Close