Sajtkrém leves
2013-06-24- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Sajtkrém leves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 dl tej
- 3 dl tejszín
- csipet só
- csipet fehérbors
- csipet gyömbér
- 10 dkg tömlős sajt
- 4 szelet szeletelt kenyér
- 15 dkg kéksajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Tejjel elkeverjük a tejszínt, és ezzel felengedjük a rántást. Fél liter vizet hozzáadva, lassú tűzön felforraljuk. Sóval, fehérborssal és őrölt gyömbérrel ízesítjük. A tömlős sajtot lassú forrásnál, állandó keverés mellett a leveshez adjuk, majd készre forraljuk.
Lépés: 2
A szeletelt kenyérből pogácsaszaggatóval kör alakú szeleteket szúrunk ki, megszórjuk reszelt kéksajttal, és forró sütőben megpirítjuk.
Lépés: 3
A levest petrezselyemmel díszítjük, a pirítósokat külön tálaljuk.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
874,4 kcal -
Fehérje
28,4 g -
Zsír
50,6 g -
Szénhidrát
74,4 g -
Rost
1,5 g
Szerző: Éva on 2013.július 10.
Jól néz ki első olvasásra és nem is bonyolult. Laktózérzékenyeknek mutatom, hogy a Camping sajtnak van laktózmentes változata, úgyhogy ők is el tudják készíteni http://redir.ec/laktozmentes