Rumos meggyleves

2013-12-20
Rumos meggyleves
  • Várható: Rumos meggyleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Borajánló: félédes, minőségi bor

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 db egész fahéj
  • 5-6 db szegfűszeg
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál búzafinomliszt
  • 1 kávéskanál rumaroma (alkoholmentes)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók (díszítéshez):

  • 1 flakon tejszínhab
  • 4 db mentalevél

Elkészítés:

Lépés: 1

A meggybefőttet leszűrjük, a levét felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliás cukorral ízesítjük. Pár perc forralás után eltávolítjuk az egész fűszerdarabokat, majd fél liter vízzel elkevert tejszínes, lisztes habarással behabarjuk.

Lépés: 2

A meggyet és a rumaromát hozzáadjuk a forró leveshez és lehűtjük.

Lépés: 3

Tejszínhabbal és mentával tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    611,5 kcal
  • Fehérje

    6,9 g
  • Zsír

    47,3 g
  • Szénhidrát

    32,4 g
  • Rost

    0,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Buciban sült camembert
Buciban sült camembert

Egyszerű, de annál inkább nagyszerű.

Close