Rumos meggyleves
2013-12-20- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Rumos meggyleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Borajánló: félédes, minőségi bor
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 db egész fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 3 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál búzafinomliszt
- 1 kávéskanál rumaroma (alkoholmentes)
- 1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók (díszítéshez):
- 1 flakon tejszínhab
- 4 db mentalevél
Elkészítés:
Lépés: 1
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliás cukorral ízesítjük. Pár perc forralás után eltávolítjuk az egész fűszerdarabokat, majd fél liter vízzel elkevert tejszínes, lisztes habarással behabarjuk.
Lépés: 2
A meggyet és a rumaromát hozzáadjuk a forró leveshez és lehűtjük.
Lépés: 3
Tejszínhabbal és mentával tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
611,5 kcal -
Fehérje
6,9 g -
Zsír
47,3 g -
Szénhidrát
32,4 g -
Rost
0,5 g