Rosolli saláta

2013-09-13
Rosolli saláta
  • Várható: Rosolli saláta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 53perc

Hagyományos karácsonyi finn saláta

Hozzávalók (salátához):

  • 40 dkg sárgarépa
  • 30 dkg cékla
  • 20 dkg uborka
  • 2 db savanyú alma
  • 1 db lilahagyma

Hozzávalók (öntethez):

  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl Mátrai Cserszegi fehérbor
  • 5 dkg cukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A sárgarépát, az uborkát, az almát megmossuk, meghámozzuk. A lilahagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A céklával együtt a többi zöldséget is felszeleteljük.

Lépés: 2

Az öntethez a tejszínt, a cukrot és a fehérbort krémesre keverjük. A felét ráöntjük a salátára, a másik felét külön tálba tesszük.

Lépés: 3

Hűtőben 1-2 órát érleljük, majd összekeverjük, és tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

  • Garnélarák saláta

    Garnélarák saláta

  • Virslis-hagymás burgonyasaláta

    Virslis-hagymás burgonyasaláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    248,0 kcal
  • Fehérje

    6,2 g
  • Zsír

    20,7 g
  • Szénhidrát

    21,4 g
  • Rost

    3,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Grand Marnier narancslikőr
Grand Marnier narancslikőr házilag

Mossuk meg a narancsokat, és hámozzuk meg mindegyiket úgy, hogy a belső fehér héjából ne maradjon a héjakon.

Close