Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyával és uborkasalátával

2013-12-25
Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyával és uborkasalátával
  • Várható: 4 adag Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyával és uborkasalátával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Borajánló: száraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 20 dkg kolozsvári "húsos" szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 80 dkg csirkemáj
  • csipet őrölt bors
  • csipet majoránna
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • csipet étkezési só
  • 1 db paradicsom
  • 1 kg burgonya
  • 2 db kígyóuborka
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl ecet 10 %-os
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. A szalonna zsírján megpirítjuk a karikára vágott hagymát és a zöldpaprikát.

Lépés: 2

A csirkemájat megtisztítjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az alaphoz, és gyors tűzön addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Borssal, majoránnával, pirospaprikával és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot, lefedjük, és pár percig melegen tartjuk.

Lépés: 3

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az uborkát legyaluljuk, és belekeverjük a vízből, sóból, cukorból, ecetből és fokhagymából készült, borssal és pirospaprikával fűszerezett salátalébe.

Lépés: 4

Tálaláskor a burgonyát megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1106,6 kcal
  • Fehérje

    63,2 g
  • Zsír

    83,2 g
  • Szénhidrát

    81,5 g
  • Rost

    8,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Blood Martini koktél
Blood Martini koktél

Kombináljuk az összes hozzávalót egy koktél shakerben, és jéggel jó erősen rázzuk össze.

Close