Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyával és uborkasalátával
2013-12-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: 4 adag Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyával és uborkasalátával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Borajánló: száraz, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 20 dkg kolozsvári "húsos" szalonna
- 3 db vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 80 dkg csirkemáj
- csipet őrölt bors
- csipet majoránna
- 1 evőkanál pirospaprika
- csipet étkezési só
- 1 db paradicsom
- 1 kg burgonya
- 2 db kígyóuborka
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl ecet 10 %-os
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. A szalonna zsírján megpirítjuk a karikára vágott hagymát és a zöldpaprikát.
Lépés: 2
A csirkemájat megtisztítjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az alaphoz, és gyors tűzön addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Borssal, majoránnával, pirospaprikával és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot, lefedjük, és pár percig melegen tartjuk.
Lépés: 3
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az uborkát legyaluljuk, és belekeverjük a vízből, sóból, cukorból, ecetből és fokhagymából készült, borssal és pirospaprikával fűszerezett salátalébe.
Lépés: 4
Tálaláskor a burgonyát megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1106,6 kcal -
Fehérje
63,2 g -
Zsír
83,2 g -
Szénhidrát
81,5 g -
Rost
8,8 g