Rebarbara kompót

2013-02-06
Rebarbara kompót
  • Várható: Rebarbara kompót 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

“Finom sültek mellé mindig jól esik egy kis kompót, amelyet általában almából szoktunk készíteni. Aki szereti a változatosságot, próbálja ki a rebarbara kompót receptünket, mert ebből a zöldségből isteni kompót készíthető, amelyet akár desszertként, magában is fogyaszthatunk.”

Hozzávalók:

  • 1 kg rebarbara, apróra vágva
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db egész fahéj
  • néhány szem szegfűszeg

Elkészítés:

Lépés: 1

Tegyük oda főni a rebarbarát annyi vízben, amennyi ellepi, közben adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Más kompótokat sem kell túl sokáig főzni, de a rebarbara kompót készítésénél kifejezetten figyeljünk oda, mert ez a zöldség nagyon hamar pépessé tud főni, ezért ha a víz felforrt, már el is zárhatjuk alatta a tüzet.

Lépés: 2

A rebarbara kompótot hűtsük be, és kínáljuk sültek mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Karácsonyi halkoktél saláta
Karácsonyi halkoktél saláta

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és puhára főzzük. A zellert megtisztítjuk, és fedő alatt megpároljuk.

Close