Rebarbara kompót
2013-02-06- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Köret
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Rebarbara kompót 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 25perc
“Finom sültek mellé mindig jól esik egy kis kompót, amelyet általában almából szoktunk készíteni. Aki szereti a változatosságot, próbálja ki a rebarbara kompót receptünket, mert ebből a zöldségből isteni kompót készíthető, amelyet akár desszertként, magában is fogyaszthatunk.”
Hozzávalók:
- 1 kg rebarbara, apróra vágva
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db egész fahéj
- néhány szem szegfűszeg
Elkészítés:
Lépés: 1
Tegyük oda főni a rebarbarát annyi vízben, amennyi ellepi, közben adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Más kompótokat sem kell túl sokáig főzni, de a rebarbara kompót készítésénél kifejezetten figyeljünk oda, mert ez a zöldség nagyon hamar pépessé tud főni, ezért ha a víz felforrt, már el is zárhatjuk alatta a tüzet.
Lépés: 2
A rebarbara kompótot hűtsük be, és kínáljuk sültek mellé.
Átlag értékelés
(4.5 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet