Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival

2014-02-18
Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival
  • Várható: 2 adag Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal egy harcsa került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann’s majonézt, azt használtam.

Hozzávalók:

  • 1 db harcsafilé (kb. 40 dkg)
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vörösborecet
  • mogyorónyi gyömbér
  • 3 db burgonya
  • 1 dl Hellmann’s majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 citrom
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

Reggel a burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe.

Lépés: 2

A lilahagymát karikára vágom, hozzáadom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, összekeverem, hagyom állni egy darabig. Majd facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet és olívaolajat, összekeverem. Ez is mehet a hűtőbe.

Lépés: 3

A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Ez is a hűtőben landol.

Lépés: 4

Délben előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban aranybarnára megsütöm.

Lépés: 5

Rögtön tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Pisztráng zöldmandulamártással

    Pisztráng zöldmandulamártással

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Midorita koktél
Midorita koktél

Az összes hozzávalót zúzott jéggel keverjük össze (sorbet, azaz jégkása struktúra alapján).

Close