Piskótakocka forró csokival

2013-12-29
Piskótakocka forró csokival
  • Várható: 4 adag Piskótakocka forró csokival
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)

Hozzávalók:

  • 6 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 30 dkg kristálycukor
  • 12 dkg búzafinomliszt
  • 30 dkg sárgabarackdzsem
  • ízlés szerint rumaroma
  • csipet őrölt fahéj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tejszínhab

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy keverőtálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sárgáját a fele cukorral egy másik tálban krémmé keverjük. A tojáshabot és a krémet összedolgozzuk, a lisztet beleszitáljuk, majd az egészet simára keverjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 10 perc alatt megsütjük.

Lépés: 2

A barackdzsemet a rumaromával simára keverjük, és ezzel megkenjük a félbevágott piskótát.

Lépés: 3

A cukor másik felét 3 dl vízzel sziruppá főzzük, őrölt fahéjjal ízesítjük, majd állandó keverés közben beletördeljük az étcsokoládét. Amikor besűrűsödött, a vajat a tetejére csipkedjük.

Lépés: 4

A piskótát kockára vágjuk, és forró csokival beborítva tejszínhabbal tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1139,9 kcal
  • Fehérje

    21,5 g
  • Zsír

    123,6 g
  • Szénhidrát

    72,9 g
  • Rost

    8,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

A sertéshúst megmosás után felkockázzuk, és felforralás, kihűlés után beletesszük a pácba.

Close