Piskótakocka forró csokival
2013-12-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Piskótakocka forró csokival
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 55perc
Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)
Hozzávalók:
- 6 db tojás (mélyalmos, L méret)
- 30 dkg kristálycukor
- 12 dkg búzafinomliszt
- 30 dkg sárgabarackdzsem
- ízlés szerint rumaroma
- csipet őrölt fahéj
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 db tejszínhab
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy keverőtálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sárgáját a fele cukorral egy másik tálban krémmé keverjük. A tojáshabot és a krémet összedolgozzuk, a lisztet beleszitáljuk, majd az egészet simára keverjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 10 perc alatt megsütjük.
Lépés: 2
A barackdzsemet a rumaromával simára keverjük, és ezzel megkenjük a félbevágott piskótát.
Lépés: 3
A cukor másik felét 3 dl vízzel sziruppá főzzük, őrölt fahéjjal ízesítjük, majd állandó keverés közben beletördeljük az étcsokoládét. Amikor besűrűsödött, a vajat a tetejére csipkedjük.
Lépés: 4
A piskótát kockára vágjuk, és forró csokival beborítva tejszínhabbal tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1139,9 kcal -
Fehérje
21,5 g -
Zsír
123,6 g -
Szénhidrát
72,9 g -
Rost
8,6 g