Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel és céklával
2013-10-24- Várható: 2 adag Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel és céklával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 25 dkg tészta (Pipette Rigate)
- cékla
Elkészítés:
Lépés: 1
A hagymát aprítom, a húst, a szalonnát, a paprikát, a paradicsomot kockára vágom.
Lépés: 2
A serpenyőben a szalonnát megpirítom, zsírjában a hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, egy darabig pörkölöm, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s el kezdem főzni. Mikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldborsót is.
Lépés: 3
Kifőzöm sós vízben a tésztát.
Lépés: 4
Végül a tésztát a pörkölthöz adom, összekeverem.
Lépés: 5
Tálalok. A tányérra szedek céklát, mellé a pörköltes tésztát, rá egy chili paprikát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet