Parajfelfújt kéksajt mártással
2012-12-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Parajfelfújt kéksajt mártással 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 25 dkg paraj
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db tojás
- 5 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
Hozzávalók (mártáshoz):
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg kéksajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A parajt leforrázzuk, vajon megpirítjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. Pépesítjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük.
Lépés: 2
A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a parajpüréhez. Ujjnyi vastagságban sütőpapírra terítjük, majd forró sütőben pár perc alatt megsütjük. Sütés után piskótaszerűen feltekerjük.
Lépés: 3
A besamelmártás elkészítéséhez a forró vajon a lisztet pezsdülésig hevítjük, felengedjük forró tejjel, és sűrű mártást főzünk belőle. Belereszeljük a kéksajtot, majd kiforraljuk.
Lépés: 4
A parajfelfújtat szeletekre vágva, a mártással együtt tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
452,4 kcal -
Fehérje
15,4 g -
Zsír
28,9 g -
Szénhidrát
29,3 g -
Rost
0,5 g
Szerző: Pali on 2016.december 4.
a képen a tekercs mivel van megtöltve?
Szerző: Gasztro Trend on 2016.december 9.
Kedves Pali!
Valószínűsítjük, hogy kéksajttal.
Üdvözlettel,
Juhász Ákos