Paradicsomos-olívás spagetti

2013-08-18
Paradicsomos-olívás spagetti
  • Várható: Paradicsomos-olívás spagetti 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Ha egy igazán könnyű, de mégis tartalmas receptre vágyik, akkor a paradicsomos-olívás spagetti tökéletes választás lehet. Ez az étel villámgyorsan elkészül, így kiválóan alkalmas egy könnyed vacsorának.

Hozzávalók:

  • 30 dkg koktélparadicsom, negyedekbe vágva
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 10 dkg olívabogyó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 negyed citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma, nagyon apróra vágva
  • bors
  • olívaolaj
  • 10 dkg parmezán sajt (helyettesíthető, vagy kihagyható)
  • 50 dkg al dentére főzött spagetti

Elkészítés:

Lépés: 1

Először a koktélparadicsomokat kezdjük el pirítani egy pici olívaolajon, majd adjuk hozzájuk a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az olíva bogyókat. Csupán néhány percig pirítsuk a zöldségeket, és hagyjuk, hogy félig nyersek maradjanak.

Lépés: 2

Az utolsó pillanatokban adjuk a zöldfűszereket és a citrom levét is az alaphoz, sózzunk, borsozzunk és már kész is vagyunk.

Lépés: 3

Főzzük meg al dentére (ne teljesen puhára, kicsit keményebbre) a spagettit, és halmozzuk a tetejére szószt és szórjuk meg a sajttal.

Tipp:

A paradicsomos-olívás spagetti mellé fogyasszanak egy könnyű, száraz rosét, így sokkal jobban előjönnek a zöldségek aromái.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

    Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csontleves grízgaluskával
Csontleves grízgaluskával

Ez a leves nem húsból, hanem húsos csontból készült.

Close