Paradicsomos káposzta
2013-02-06- Várható: Paradicsomos káposzta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
“Ha az iskolai menzára gondolunk, akkor a főzelékek között valahol a második vonalban ott szerepel a paradicsomos káposzta is. Személy szerint akkoriban nem voltam oda ezért az ételért, de manapság egy finom sült mellé szívesen fogyasztok paradicsomos káposztát.”
Hozzávalók:
- 1/2 liter paradicsompüré
- 1/2 kg káposzta, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1/2 teáskanál egész kömény
- olaj
- ízlés szerint cukor
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a káposztát és a vöröshagymát kezdjük el párolni egy kis olajon, majd ha a káposzta összeesett, adjuk hozzá a paradicsompürét is. Pár perc alatt pároljuk puhára a zöldségeket, és közben fűszerezzünk. Az egész kömény a paradicsomos káposzta lelke, ezt az aromás fűszert ne sajnálják az ételből.
Lépés: 2
Ha a zöldségek megpuhultak, akkor 1 evőkanál lisztből készítsünk egy vékony rántást, amellyel egy kicsit sűrűsítjük az ételt.
Lépés: 3
Attól függően, hogy a paradicsompüré mennyire volt savanyú egy kis cukorral édesíthetünk a paradicsomos káposztán.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet