Paradicsomos káposzta

2013-02-06
Paradicsomos káposzta
  • Várható: Paradicsomos káposzta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

“Ha az iskolai menzára gondolunk, akkor a főzelékek között valahol a második vonalban ott szerepel a paradicsomos káposzta is. Személy szerint akkoriban nem voltam oda ezért az ételért, de manapság egy finom sült mellé szívesen fogyasztok paradicsomos káposztát.”

Hozzávalók:

  • 1/2 liter paradicsompüré
  • 1/2 kg káposzta, apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1/2 teáskanál egész kömény
  • olaj
  • ízlés szerint cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

Először a káposztát és a vöröshagymát kezdjük el párolni egy kis olajon, majd ha a káposzta összeesett, adjuk hozzá a paradicsompürét is. Pár perc alatt pároljuk puhára a zöldségeket, és közben fűszerezzünk. Az egész kömény a paradicsomos káposzta lelke, ezt az aromás fűszert ne sajnálják az ételből.

Lépés: 2

Ha a zöldségek megpuhultak, akkor 1 evőkanál lisztből készítsünk egy vékony rántást, amellyel egy kicsit sűrűsítjük az ételt.

Lépés: 3

Attól függően, hogy a paradicsompüré mennyire volt savanyú egy kis cukorral édesíthetünk a paradicsomos káposztán.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Macchiato
Macchiato

Az olasz elnevezés foltost jelent, az ital ugyanis espresso egy foltnyi tejhabbal a tetején.

Close