Paradicsomleves

2013-02-21
Paradicsomleves
  • Várható: Paradicsomleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

“Kevés olyan leves van, amelyet annyira egyszerű elkészíteni, mint a paradicsomlevest. A receptben nincs semmi különleges, csupán arra kell odafigyelni, hogy minőségi hozzávalókat, és friss zöldfűszereket használjunk.”

Hozzávalók:

  • 1 liter paradicsomlé
  • 1/2 liter víz
  • olívaolaj
  • 1 fej egész fej vöröshagyma, megpucolva
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 csipet friss bazsalikom
  • 3 csipet friss oregánó
  • bors
  • cukor

Elkészítés:

Lépés: 1

Először kevés olívaolajon pirítsuk meg a lisztet, majd ha zsemleszínű és illatú lett, akkor gyakori kevergetés mellett öntsük hozzá a vizet, majd a paradicsomlevet.

Lépés: 2

Sózzunk, borsozzunk és tegyük a levesbe a vöröshagymát is, majd forraljuk fel, és főzzük 1-2 percig a levest.

Lépés: 3

Ha elzártuk a tüzet a leves alatt, akkor tegyük bele a zöldfűszereket, és ha szükséges most cukrozhatunk is.

Tipp:

A paradicsomlevesbe főzhetünk tésztát, vagy rizst, de valaki pirított kenyérkockával szereti.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval
Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

Bár a libamáj a májak királynője, azért a sertésmájat is szeretem.

Close