Paradicsomleves
2013-02-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Paradicsomleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
“Kevés olyan leves van, amelyet annyira egyszerű elkészíteni, mint a paradicsomlevest. A receptben nincs semmi különleges, csupán arra kell odafigyelni, hogy minőségi hozzávalókat, és friss zöldfűszereket használjunk.”
Hozzávalók:
- 1 liter paradicsomlé
- 1/2 liter víz
- olívaolaj
- 1 fej egész fej vöröshagyma, megpucolva
- 1 evőkanál liszt
- 3 csipet friss bazsalikom
- 3 csipet friss oregánó
- só
- bors
- cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
Először kevés olívaolajon pirítsuk meg a lisztet, majd ha zsemleszínű és illatú lett, akkor gyakori kevergetés mellett öntsük hozzá a vizet, majd a paradicsomlevet.
Lépés: 2
Sózzunk, borsozzunk és tegyük a levesbe a vöröshagymát is, majd forraljuk fel, és főzzük 1-2 percig a levest.
Lépés: 3
Ha elzártuk a tüzet a leves alatt, akkor tegyük bele a zöldfűszereket, és ha szükséges most cukrozhatunk is.
Tipp:
A paradicsomlevesbe főzhetünk tésztát, vagy rizst, de valaki pirított kenyérkockával szereti.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet