Orange Bitters

2013-07-06
Házi Orange Bitters
  • Várható: 1 üveg Orange Bitters
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 576:45 óra

Néhány koktél, amelyben Orange Bitters is felhasználásra kerül: Vodka Sling, Pink Martini, Tequini, Winter Manhattan

Hozzávalók:

  • 3 friss narancs héja (belső fehér héj nélkül), csíkokra vagy kisebb darabokra vágva
  • 1/4 csésze (kb. 6 dkg) kisebb darabokra vágott szárított narancshéj
  • 4 szegfűszeg
  • 8 zöld kardamom, kettétörve
  • 1/2 teáskanál tárnicsgyökér
  • 1/4 teáskanál koriander mag
  • 1/4 teáskanál szegfűbors
  • 2 csésze (5 dl) "az átlagosnál nagyobb alkoholtartalommal rendelkező" vodka
  • 1 csésze (2,5 dl) víz
  • 2 evőkanál sűrű cukorszirup (1 rész víz és 2 rész cukor)

Cukorszirup készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

Helyezzük a hozzávalókat, a vodka, a víz, és a sűrű cukorszirup kivételével, egy literes fedéllel is zárható üvegedénybe.

Lépés: 2

Öntsük rá a vodkát a hozzávalókra úgy, hogy azokat teljesen ellepje az alkohol. Ha nem lepi el, akkor adhatunk hozzá egy-egy evőkanalanként pluszba vodkát.

Lépés: 3

Fedjük le az üvegedényt, majd tároljuk szobahőmérsékleten, közvetlen a napfénytől védve két hétig. Rázzuk fel minden nap az üvegedényt.

Lépés: 4

Két hét után szűrjük át az elegyet egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy tiszta üvegpalackba. Ismételjük a szűrést addig, amíg a folyadékból nem szűrtük ki az összes üledéket (szilárd anyagot).

Lépés: 5

Fedjük le az üveget, és tegyük egy kicsit félre.

Lépés: 6

Helyezzük a szilárd anyagot egy edénybe, és fedjük le kb. egy csészényi vízzel. Ha nem lepi be teljesen, akkor adjunk hozzá még vizet.

Lépés: 7

Forraljuk fel a vizet (közepes-magas hőn), és miután forrni kezd, fedjük le az edényt, majd csökkentsük a hőt és pároljuk 10 percig.

Lépés: 8

Vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Lépés: 9

Miután kihűlt, adjuk hozzá az edény teljes tartalmát (folyadék és szilárd anyagok), az üvegpalackhoz. Zárjuk le és tároljuk szobahőmérsékleten, közvetlen a napfénytől védve egy héten keresztül. Rázzuk fel minden nap az üvegedényt.

Lépés: 10

Miután letelt az egy hét, távolítsuk el a szilárd anyagot, azaz szűrjük át a folyadékot egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy újabb tiszta üvegpalackba. A szilárd anyagot dobjuk ki.

Lépés: 11

Tölcséren keresztül öntsük a vodkát az üvegpalackba.

Lépés: 12

Készítsük el a sűrű cukorszirupot, majd a kihűlt cukorszirupból 2 evőkanálnyit öntsük bele az üvegpalackba, és rázzuk addig, amíg a szirup a folyadékban fel nem oldódik, majd hagyjuk a keveréket állni szobahőmérsékleten három napig.

Lépés: 13

A három nap elteltével ismét szűrjük át cheesecloth-al a folyadékot, egy tiszta üvegpalackba. Felhasználás előtt rázzuk fel az Orange Bitters-t, és tároljuk legfeljebb 1 évig.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Avokádó csokipuding
Avokádó csokipuding

Tej- tojás-, cukor- gluténmentes csoki-csoki-csoki puding! (paleo)

Close