Olívás sonkakoktél melegen

2014-05-09
Olívás sonkakoktél melegen
  • Várható: Olívás sonkakoktél melegen 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 50perc

Tipp:

Ha vendégsereg gyűlik össze, ezzel az asztalnál elkészíthető, és látványos kezdőfogással vezethető be az ünnepi étkezés.

Hozzávalók:

  • 400 g vastagra szeletelt gépsonka
  • 100 g olívabogyó
  • 1 g borókabogyó-őrlemény
  • 150 g róka- vagy kucsmagomba
  • 50 g olívaolaj
  • 150 g körte
  • 4 karika ananászbefőtt
  • 80 g reszelt parmezán jellegű sajt
  • 5 cl száraz fehérbor
  • 4 cl gin

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a megmosott és egyformán vágott gombakockákat, az ugyanolyan méretű sonkát, és ha levét elfőtte, rádobjuk a töltött olívabogyót, a borókabogyó-őrleményt, valamint a szintén összedarabolt gyümölcsöket. A száraz fehérborral felöntve jól kiforraljuk, ha lehet, még a levét is elfőzzük. Reszelt parmezán jellegű sajttal megszórva besűrítjük, majd az előmelegített gint ráöntve lángoltatjuk.

Lépés: 2

Ha a láng kialudt, előmelegített puncsos poharakban adjuk az ünnepi asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    524 kcal
  • Fehérje

    105 g
  • Zsír

    84 g
  • Szénhidrát

    117 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fenyőchips - karácsonyi burgonya
Fenyőchips

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd uborkagyalun lereszeljük. Ezután fenyő formájú süteményszaggatóval kiszúrjuk.

Close