Zuppa di Italiani – olasz leves
2013-12-20- Várható: Zuppa di Italiani - olasz leves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 45perc
Borajánló: olasz száraz minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 1 dl olívaolaj
- 60 dkg paradicsom
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg paradicsompüré
- ízlés szerint só
- 1-2 levél bazsalikom
- csipet oregánó
- 8 dkg parmezán sajt
- 5 dkg zöld olívabogyó
Elkészítés:
Lépés: 1
A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paradicsomot megmossuk, majd kockákra vágjuk. Az olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, rátesszük a paradicsompürét és a paradicsomot.
Lépés: 2
Felengedjük fél liter vízzel, majd sóval, bazsalikommal, oregánóval fűszerezzük, és 15-20 percig forralva készre főzzük.
Lépés: 3
A tálalásnál hozzáadjuk az olívabogyót, és gazdagon megszórjuk parmezán sajttal. A tetejét egy-két levél bazsalikommal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
38 kcal -
Fehérje
0,8 g -
Zsír
0,3 g -
Szénhidrát
0,1 g -
Rost
0,1 g