Zuppa di Italiani – olasz leves

2013-12-20
Zuppa di Italiani - olasz leves
  • Várható: Zuppa di Italiani - olasz leves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 45perc

Borajánló: olasz száraz minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 60 dkg paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg paradicsompüré
  • ízlés szerint só
  • 1-2 levél bazsalikom
  • csipet oregánó
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg zöld olívabogyó

Elkészítés:

Lépés: 1

A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paradicsomot megmossuk, majd kockákra vágjuk. Az olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, rátesszük a paradicsompürét és a paradicsomot.

Lépés: 2

Felengedjük fél liter vízzel, majd sóval, bazsalikommal, oregánóval fűszerezzük, és 15-20 percig forralva készre főzzük.

Lépés: 3

A tálalásnál hozzáadjuk az olívabogyót, és gazdagon megszórjuk parmezán sajttal. A tetejét egy-két levél bazsalikommal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    38 kcal
  • Fehérje

    0,8 g
  • Zsír

    0,3 g
  • Szénhidrát

    0,1 g
  • Rost

    0,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sörben sült kacsacomb citromos almaszósszal
Sörben sült kacsacomb citromos almaszósszal

A kacsacombokat megmossuk, majd sóval, majoránnával és őrölt köménnyel bedörzsöljük. A sört beleöntjük egy tepsibe, bőrével felfelé rátesszük a kacsacombokat.

Close