Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel
2013-12-27- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Borajánló: száraz fehérbor
Hozzávalók:
- 2 db narancs
- 1/2 kg zeller
- 1/2 kg gomba
- csipet étkezési só
- 2 csokor petrezselyemzöld
- csipet őrölt bors
- 1/2 kg alma
- 2 db grépfrút
- 2 dl balzsamecet
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A narancsot megtisztítjuk, és gerezdjeire szedjük.
Lépés: 2
A zellert megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, sós vízben 5 percig főzzük, végül lehűtve tálra tesszük.
Lépés: 3
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és forró olajon sóval, petrezselyemzölddel és borssal ízesítve megpároljuk.
Lépés: 4
Az almát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A grépfrút levét kifacsarjuk, összekeverjük a balzsamecettel és az olívaolajjal.
Lépés: 5
A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük a salátalét, és citrommal díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
453,5 kcal -
Fehérje
12,8 g -
Zsír
30,1 g -
Szénhidrát
36,8 g -
Rost
4,6 g