Narancsos répalekvár

2013-08-22
Narancsos répalekvár
  • Várható: 1 üveg Narancsos répalekvár
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

A narancs és a répa már bizonyította néhány gyümölcsitalban, hogy nagyon összeillik az íz világuk. Éppen ezért biztosak voltunk, hogy a narancs és répa, lekvár formájában is tökéletes párost fog alkotni.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sárgarépa, apróra vágva
  • 35 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 4 narancs leve
  • 2 dl víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A répát 2 dl vízben pároljuk puhára, majd egy botmixer segítségével pépesítsük le.

Lépés: 2

A pépbe facsarjuk bele a narancsok és a citrom levét és adjuk hozzá a cukrot is.

Lépés: 3

5 percre tegyük vissza a narancsos répalekvárt főni, majd csírátlanított üvegekbe töltsük bele.

Tipp:

A narancsos répalekvárt kenjék pirítósra, vagy kétszersültre, de süteményben is nagyon finom.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Teapuncs arábiából

Hat deci vizet felforralunk, és ráöntjük a cserépedényben levő narancsos tealevélre.

Close