Narancsos pulykamellfalatok nyárson
2014-07-07- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Narancsos pulykamellfalatok nyárson 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 2:05 óra
- Kész: 2:25 óra
Hozzávalók:
- 600 g pulykamell színhús
- 300 g narancs
- 100 g gépsonka
- 100 g gomba
- adagonként 4 szem olívabogyó
- 10 g só
- 5 g egész bors
- 50 g sárgarépa
- 50 g zellergumó
- 2 db babérlevél
- 50 g olaj
- 1 tubus majonéz
- 1 dl tejföl
- 40 g csemegeuborka
- 40 g marinált paprika
- 10 g mustár
- kevés ketchup
- 1 g szerecsendió-reszelék
Elkészítés:
Lépés: 1
Három deci vízben a babérlevéllel, az egész borssal és a fele sóval felforraljuk a lapokra vágott sárgarépát, a zellergumót, majd amikor kihűlt, beletesszük a feltűzött nyársakat.
Lépés: 2
A csont nélküli pulykamellet ujjnyi vastagra felvágjuk, és váltakozva fűzzük fel a sonkakockával, a narancsgerezdekkel, a gombával és az olívabogyóval.
Lépés: 3
Egy-másfél órai pácolás után hagyományosan faszénparázs felett vagy forgó grillsütőben, az olajjal locsolgatva készre sütjük.
Lépés: 4
Közben elkészítjük az Ezer sziget nevű - amerikai eredetű - mártást. A kész majonézt -vagy 1 dl olaj és 1 tojássárgája keverékét - a tejföllel habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra felvágott csemegeuborkát és a marinált paprikát, mustárral és reszelt szerencsendióval ízesítjük, a ketchuppal színezzük a mártást.
Lépés: 5
A megsült nyársakat e mártással és tetszés szerinti körettel adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
462 kcal -
Fehérje
89 g -
Zsír
99 g -
Szénhidrát
152 g