Narancsos palacsinta mentával

2013-12-12
Narancsos palacsinta mentával
  • Várható: 4 adag Narancsos palacsinta mentával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 50perc

Borajánló: félédes, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 3 db narancs
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 db vanília pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • mentaág (díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

Először elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet a tejjel és az ásványvízzel elegyítjük, hozzáadjuk a tojást, sót, cukrot, és simára keverjük. A tésztába beletesszük az olaj felét, majd 15 percig pihentetjük a palacsintamasszát. Pihentetés után újra megkeverjük a tésztát, és forró palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.

Lépés: 2

4 dl tejet felforralunk, a pudingport 1 dl hideg tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a forró tejhez, és sűrűsödésig főzzük. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, elkeverjük a vaníliás cukorral, majd az egészet a kész pudingba olvasztjuk.

Lépés: 3

A palacsintákat széles metéltre vágjuk, a narancsot gerezdjeire szedjük. Kivajazott, tűzálló tálba rétegezzük a palacsintát, a narancsgerezdeket és a mazsolát, majd ráöntjük a pudingot.

Lépés: 4

Forró sütőben 10 percig sütjük, majd azonnal tálaljuk mentaágakkal díszítve.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1085,5 kcal
  • Fehérje

    23,1 g
  • Zsír

    66,2 g
  • Szénhidrát

    120,9 g
  • Rost

    1,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Körtés bárány agyagedényben
Körtés bárány agyagedényben

A báránycombról lefejtjük a felesleges zsiradékot és egyforma kockákra vágva fél óráig hideg vízben állni hagyjuk.

Close