Narancsos palacsinta mentával
2013-12-12- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Narancsos palacsinta mentával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 50perc
Borajánló: félédes, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 dl tej
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 3 db tojás
- csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 3 db narancs
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 db vanília pudingpor
- 1/2 liter tej
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- mentaág (díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
Először elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet a tejjel és az ásványvízzel elegyítjük, hozzáadjuk a tojást, sót, cukrot, és simára keverjük. A tésztába beletesszük az olaj felét, majd 15 percig pihentetjük a palacsintamasszát. Pihentetés után újra megkeverjük a tésztát, és forró palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.
Lépés: 2
4 dl tejet felforralunk, a pudingport 1 dl hideg tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a forró tejhez, és sűrűsödésig főzzük. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, elkeverjük a vaníliás cukorral, majd az egészet a kész pudingba olvasztjuk.
Lépés: 3
A palacsintákat széles metéltre vágjuk, a narancsot gerezdjeire szedjük. Kivajazott, tűzálló tálba rétegezzük a palacsintát, a narancsgerezdeket és a mazsolát, majd ráöntjük a pudingot.
Lépés: 4
Forró sütőben 10 percig sütjük, majd azonnal tálaljuk mentaágakkal díszítve.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1085,5 kcal -
Fehérje
23,1 g -
Zsír
66,2 g -
Szénhidrát
120,9 g -
Rost
1,1 g