Mustáros őzpörkölt

2013-10-06
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Mustáros őzpörkölt 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 1:40 óra
  • Kész: 1:43 óra

Hozzávalók:

  • 1,2 kg őzcomb vagy lapocka
  • 1 kiskanál ecet
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • késhegynyi őrölt bors
  • fél mokkáskanál csípős paprika
  • 1 zöldpaprika
  • néhány szem köménymag
  • 1 mokkáskanál paradicsompüré
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés:

Lépés: 1

A húst 3 centis darabokra vágjuk, bográcsba szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, megsózzuk, az ecettel ízesítjük és a húst a forrástól számított fél óráig főzzük benne.

Lépés: 2

Utána leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A bográcsot kimossuk, majd beletöltjük az olajat.

Lépés: 3

A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, az olajon megfuttatjuk, majd a zúzott fokhagymát is belekeverjük. A pirospaprikával meghintjük, a húst beleforgatjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Megborsozzuk, a csípős paprikával ízesítjük és a fölaprított zöldpaprikát is beleszórjuk. A köménnyel meg a paradicsompürével fűszerezzük, megsózzuk, majd lefödve kis láng fölött megpuhítjuk; de elfövő levét nem pótoljuk.

Lépés: 4

Amikor kész, a tejföllel meg a mustárral gazdagítjuk, és főtt burgonyával tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    3315 kJ/793 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Káposztaleves kolbásszal
Káposztaleves kolbásszal

A lángolt kolbászt karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük.

Close