Mustáros őzpörkölt
2013-10-06- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Mustáros őzpörkölt 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 1:40 óra
- Kész: 1:43 óra
Hozzávalók:
- 1,2 kg őzcomb vagy lapocka
- só
- 1 kiskanál ecet
- 5 evőkanál olaj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- késhegynyi őrölt bors
- fél mokkáskanál csípős paprika
- 1 zöldpaprika
- néhány szem köménymag
- 1 mokkáskanál paradicsompüré
- 1-1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés:
Lépés: 1
A húst 3 centis darabokra vágjuk, bográcsba szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, megsózzuk, az ecettel ízesítjük és a húst a forrástól számított fél óráig főzzük benne.
Lépés: 2
Utána leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A bográcsot kimossuk, majd beletöltjük az olajat.
Lépés: 3
A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, az olajon megfuttatjuk, majd a zúzott fokhagymát is belekeverjük. A pirospaprikával meghintjük, a húst beleforgatjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Megborsozzuk, a csípős paprikával ízesítjük és a fölaprított zöldpaprikát is beleszórjuk. A köménnyel meg a paradicsompürével fűszerezzük, megsózzuk, majd lefödve kis láng fölött megpuhítjuk; de elfövő levét nem pótoljuk.
Lépés: 4
Amikor kész, a tejföllel meg a mustárral gazdagítjuk, és főtt burgonyával tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
3315 kJ/793 kcal