Mole Bitters
2013-07-06- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 1 üveg Mole Bitters
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 10perc
- Kész: 240:14 óra
Házilag készítet csípős-csokoládés gyomorkeserű (bitter).
Néhány koktél, amelyben Mole Bitters is felhasználásra kerül: Jane Russell
Hozzávalók:
- 1 csésze (2,5 dl) vodka
- 2 evőkanál zúzott, pörkölt kakaóbab darabok (cacao nibs)
- 1 fahéjrúd (10-14 cm hosszú), ketté törve
- 1 szegfűszeg
- 1 szegfűbors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított üröm levél (fehér üröm)
- 1/4 teáskanál angyalgyökér (orvosi angyalgyökér)
- 1/2 teáskanál szezámmag
- 1 chile ancho (szárított poblano paprika)
- 1/2 csésze (1,25 dl) víz
- 1 evőkanál agavé szirup
Elkészítés:
Lépés: 1
Öntsük a vodkát egy zárható üvegedénybe, majd rakjuk bele a zúzott és pörkölt kakaóbab darabokat, a kettétört fahéjrúdat, a szegfűszeget és szegfűborsot, a szárított oregánót, a szárított fehér ürömöt, az angyalgyökért, és a fél teáskanálnyi szezámmagot.
Lépés: 2
Zárjuk le az üvegedény tetejét, és rázzuk össze a hozzávalókat, majd hagyjuk ázni 7 napig szobahőmérsékleten, napfénytől mentes helyen.
Lépés: 3
A 7 nap letelte után, vágjuk félbe a szárított poblano paprikát a magokkal együtt, és rakjuk bele az edénybe, majd hagyjuk állni 2 napig az elegyet.
Lépés: 4
Szűrjük át az elegyet egy cheesecloth-on (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) keresztül, ha szükséges, akkor akár többször is.
Lépés: 5
Keverjük össze a vizet és az agavé szirupot, majd öntsük az edénybe.
Lépés: 6
Zárjuk le az edényt, majd rázzuk össze a hozzávalókat ismét.
Lépés: 7
Használat előtt hagyjuk állni 1 napot a Mole Bitters-t, és tároljuk a későbbiekben szobahőmérsékleten, és legfeljebb 1 évig.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet