Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkocskákkal

2013-12-25
Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkocskákkal
  • Várható: 4 adag Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkocskákkal
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Borajánló: száraz rozébor

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg kockázott bacon szalonna
  • 1 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 27 dkg búzafinomliszt
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 4 db csirkecomb
  • 3 evőkanál méz
  • 1 üveg világos sör
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 3 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt, megtisztítjuk, és még melegen burgonyanyomón átpasszírozzuk. A szalonnát a saját zsírjában pirosra sütjük, majd az áttört burgonyával, egy tojással és 25 dkg liszttel összegyúrjuk, sóval és őrölt borssal ízesítjük. Félóra pihentetés után kétujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőlapon 160 °C-os sütőben - a tálalás előtti percekben - kb. 10 perc alatt megsütjük.

Lépés: 2

A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, és bőrével felfelé tepsibe tesszük. Két evőkanál mézzel és sörrel meglocsoljuk, majd 30 percig 160 °C-os sütőben sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, 180 °C-on pirosra pirítjuk.

Lépés: 3

A meggybefőttet felforraljuk, egy evőkanál mézzel és vörösborral ízesítjük, majd tejszínes-lisztes habarással besűrítjük, végül hozzáadjuk a sütésnél keletkező húslevet.

Lépés: 4

Rozmaringgal és bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1784,3 kcal
  • Fehérje

    86,5 g
  • Zsír

    110,4 g
  • Szénhidrát

    123,1 g
  • Rost

    1,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Greek Mojito koktél
Greek Mojito koktél

Rakjuk a barna cukrot, a citromlevet, majd a mentaleveleket és a lime darabokat a pohárba.

Close