Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkocskákkal
2013-12-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkocskákkal
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Borajánló: száraz rozébor
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg kockázott bacon szalonna
- 1 db tojás (mélyalmos, L méret)
- 27 dkg búzafinomliszt
- csipet étkezési só
- csipet őrölt bors
- 4 db csirkecomb
- 3 evőkanál méz
- 1 üveg világos sör
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 dl száraz vörösbor
- 3 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt, megtisztítjuk, és még melegen burgonyanyomón átpasszírozzuk. A szalonnát a saját zsírjában pirosra sütjük, majd az áttört burgonyával, egy tojással és 25 dkg liszttel összegyúrjuk, sóval és őrölt borssal ízesítjük. Félóra pihentetés után kétujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőlapon 160 °C-os sütőben - a tálalás előtti percekben - kb. 10 perc alatt megsütjük.
Lépés: 2
A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, és bőrével felfelé tepsibe tesszük. Két evőkanál mézzel és sörrel meglocsoljuk, majd 30 percig 160 °C-os sütőben sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, 180 °C-on pirosra pirítjuk.
Lépés: 3
A meggybefőttet felforraljuk, egy evőkanál mézzel és vörösborral ízesítjük, majd tejszínes-lisztes habarással besűrítjük, végül hozzáadjuk a sütésnél keletkező húslevet.
Lépés: 4
Rozmaringgal és bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1784,3 kcal -
Fehérje
86,5 g -
Zsír
110,4 g -
Szénhidrát
123,1 g -
Rost
1,8 g